Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ολοκληρώθηκε το 3ο Social Hackathon με την υποστήριξη των Lidl Ελλάς και Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης

Ο τρίτος μαραθώνιος ανοιχτής καινοτομίας Social Hackathon πραγματοποιήθηκε υβριδικά και με αυξημένη συμμετοχή το τριήμερο 12 – 14 Μαΐου 2023 με την υποστήριξη της Lidl Ελλάς και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, την τεχνολογική και οργανωτική υποστήριξη της Crowdpolicy και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

To Social Hackathon συγκέντρωσε το ενδιαφέρον προσώπων και ομάδων από όλη την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό, που σε 48 ώρες ανέπτυξαν τις εφαρμογές και τις προτάσεις τους και την Κυριακή 14 Μαΐου τις παρουσίασαν στην επιτροπή αξιολόγησης.

Στον μαραθώνιο δήλωσαν ενδιαφέρον για συμμετοχή περισσότεροι από 200 διαγωνιζόμενοι και 30 μέντορες, οι οποίοι καθοδήγησαν και υποστήριξαν τις ομάδες να διαμορφώσουν και να προχωρήσουν περαιτέρω την ιδέα τους.

Ο μαραθώνιος κοινωνικής καινοτομίας ξεκίνησε την Παρασκευή 12 Μαΐου με σύντομους χαιρετισμούς από την κα Βασιλική Αδαμίδου, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Εταιρικής Υπευθυνότητας της Lidl Ελλάς και τη  Δρ. Αγγελική Κοσμοπούλου, Εκτελεστική Διευθύντρια του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης.

Από τις συνολικά 21 ομάδες που παρουσίασαν τις ιδέες τους, οι 5 απέσπασαν δωροεπιταγές από τη Lidl Ελλάς, χρηματικά βραβεία από το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, καθώς και τη συμμετοχή τους στο 5μηνο πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης, Social Innovation Lab.

Οι 5 ομάδες που διακρίθηκαν, με τη σειρά που ανακοινώθηκαν, είναι οι ακόλουθες:

– Job Rider: Πλατφόρμα που προσφέρει εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης προς την εργασία, ακόμα και σε δυσπρόσιτες περιοχές, με φιλικό κόστος.

– Life Pulse: Ψηφιακή εφαρμογή για κινητά με σκοπό τη διασύνδεση των χρηστών με το Δίκτυο Εθελοντών Αιμοδοτών και με δυνατότητα ενημέρωσης μέσω διαδραστικής ειδοποίησης (Push Notification) σε περιπτώσεις ανάγκης βάσει της ομάδας αίματος.

– Aviato: Ψηφιακή εφαρμογή με δυνατότητα προσωποποιημένης πληροφόρησης αναφορικά με συμβουλές υγείας, άθλησης και διατροφής.

– Leap: Δημιουργία του διαδραστικού βιντεοπαιχνιδιού, Workplace Warriors: Adventure through Safety, με στόχο την εκπαίδευση των εργαζομένων σε θέματα ασφάλειας και υγείας και την αποφυγή εργατικών ατυχημάτων.

– Medical Hub: Πλατφόρμα ψηφιοποίησης της δημόσιας υγείας με χρήση ανοιχτών δεδομένων και παροχή πληροφοριών σε ασθενείς που χρήζουν χειρουργικής επέμβασης.

Η επιτροπή αξιολόγησης προχώρησε επίσης στην ανακοίνωση και ενός πρόσθετου Junior Award, για την ομάδα μαθητών Λυκείου, Agora, η οποία παρουσίασε μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης με στόχο την ενεργό συμμετοχή των νέων στα κοινά.

Τον Δεκέμβριο 2023 θα λάβει χώρα ο τελικός, όπου μία ομάδα θα αναδειχθεί νικήτρια της διοργάνωσης, με ακόμα μεγαλύτερα βραβεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ