Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Πλήθος κόσμου στη συγκέντρωση του Τ. Θεοδωρικάκου

Ψήφο εμπιστοσύνης στην υποψηφιότητά του αποτελεί η παρουσία 4000 και πλέον δημοτών της Γλυφάδας στην κεντρική ομιλία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και υποψηφίου βουλευτή της Ν.Δ. στον Νότιο τομέα της Αθήνας Τάκη θεοδωρικάκου στο Γκολφ της Γλυφάδας.

«Σήμερα από εδώ δίνουμε το μήνυμα νίκης. Για μια νέα εντολή αυτοδυναμίας στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σήμερα από εδώ όλοι μαζί στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω. Αφήνουμε για πάντα στο χθες τα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ: τις κλειστές τράπεζες, τα σύνορα ξέφραγο αμπέλι, την παράνομη μετανάστευση, την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης, την τοξικότητα, το μίσος και τον διχασμό. Προχωράμε μπροστά με σχέδιο με τεκμηριωμένες δεσμεύσεις για την ανάπτυξη, καλύτερους μισθού περισσότερες καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας, ασφάλεια ,καλύτερο κράτος στην υγεία και σε όλους τους κοινωνικούς τομείς» είπε μεταξύ άλλων ο Τ. Θεοδωρικάκος παρουσία του δημάρχου Γιώργου Παπανικολαόυ και του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη.

Ως οικοδεσπότης ο δήμαρχος αναφέρθηκε στη συμβολή του υπουργού στα έργα που πραγματοποιούνται στο παραλιακό μέτωπο και χαρακτήρισε το Τάκη Θεοδωρικάκο φίλο της πόλης.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης μίλησε για τη στενή συνεργασία που έχει με τον υπουργό αναφέροντας ότι τα έργα στο λεκανοπέδιο της Αττικής φέρουν την υπογραφή του.

Κατά την ομιλία του ο υπουργός παρουσίασε το θετικό του έργο και ως υπουργός Εσωτερικών και ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε: «Με την ευθύνη που απαιτείται και με σκληρή δουλειά, λειτούργησα και ως Υπουργός. Πετυχαίνοντας να γίνουν, επιτέλους, πράξη όχι μόνο οι διαχρονικές διεκδικήσεις της κοινωνίας μας αλλά και οι ιδέες και τα οράματα μιας ολόκληρης γενιάς της παράταξής μας».

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» είπε: «Οραματιστήκαμε και δημιουργήσαμε το μεγαλύτερο χρηματοδοτικό πρόγραμμα που έγινε ποτέ στους Δήμους, το επονομαζόμενο «Αντώνης Τρίτσης». Ύψους 2,5 δις ευρώ. Για έργα υποδομών και τη χρηματοδότηση δράσεων που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής, ενισχύουν την κοινωνική συνοχή και ενισχύουν τις αναπτυξιακές προοπτικές σε κάθε γωνιά της Πατρίδας μας. Έργα πνοής σε όλες τις γειτονιές του νότιου τομέα.

Για το ζήτημα της κυβερνησιμότητας των φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ως πολιτικός που έχει διατελέσει και υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε:
«Με νομοθετικές παρεμβάσεις δημιουργήσαμε τις συνθήκες λειτουργία των δήμων από τα αδιέξοδα που προκάλεσε η απλή αναλογική»

Επίσης, διευκρινήσεις έδωσε και για το θέμα τη ψήφου των αποδήμων: «Αισθάνομαι υπερήφανος για το ότι δώσαμε, επιτέλους για πρώτη φορά φωνή στους Έλληνες τους Εξωτερικού. Νιώθω υπερήφανος γιατί εκπληρώσαμε τη συνταγματική πρόνοια να μπορούν να ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού από τους τόπους της κατοικίας τους.
Θυμίζω σε όλους μας ότι όλα τα ελληνόπουλα, όλη η γενιά του brain drain ηλικίας μέχρι 30 ετών, έχει πλέον φωνή. Και με μόνο μία ηλεκτρονική αίτηση στο Υπουργείο Εσωτερικών απέκτησε τη δυνατότητα να εγγραφεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους και να ψηφίζει από τη χώρα στην οποία ζει, εργάζεται ή σπουδάζει.
Είναι υποχρέωσή μας να ενημερώσουμε τη νέα γενιά των Ελλήνων ομογενών που βρίσκεται στο εξωτερικό, είναι πατριωτικό μας καθήκον να δημιουργούμε γέφυρες για την επιστροφή τους στη μητέρα πατρίδα. Για να κρατήσουμε ισχυρό και ανεξίτηλο τον δεσμό τους με την Ελλάδα».

Ακόμη για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών ο κ. Θεοδωρικάκος είπε:
«Πάνω από 3.500 νέοι αστυνομικοί ανέλαβαν στο λεκανοπέδιο της Αττικής και υπερδιπλασιάστηκαν οι περιπολίες. Παράλληλα, στηρίξαμε τους αστυνομικούς μας επιλύοντας διαχρονικά αιτήματά τους. Δημιουργούμε μια Αστυνομία σύγχρονη καλά εκπαιδευμένη και δίπλα στον πολίτη.

Τέλος, μιλώντας και για την επόμενη ημέρα υπογράμμισε ότι οι προσπάθειες θα συνεχιστούν για το απαραβίαστο των συνόρων και την επέκταση του Φράχτη στο σύνολο της επικράτειας του Έβρου ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και στην ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών σε κάθε γειτονιά της Ελλάδος. «Δώστε μου δύναμη, να είμαι η δύναμή σας. Όσο πιο μεγάλη δύναμη μου δώσετε, τόσο περισσότερο έργο θα σας ανταποδώσω με την ίδια αγάπη, πάθος και αφοσίωση».

Διαβάστε επίσης: Έφηβοι στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου

Ειδήσεις από την Γλυφάδα στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ