Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συγκίνηση στα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη

Τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα ενός μεγάλου Έλληνα αγωνιστή της Ελληνικής Επανάστασης, του Αρχιστράτηγου Πέτρου Μαυρομιχάλη, έγιναν στη Βούλα.

Η πλατεία που βρίσκεται στα Δικηγορικά της Βούλας, όπου τοποθετήθηκε το άγαλμα του ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης, μετονομάστηκε σε πλατεία Πέτρου Μαυρομιχάλη.

«Τιμήσαμε τον μεγάλο Έλληνα αγωνιστή, τον ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης, Αρχιστράτηγο των σπαρτιατικών δυνάμεων και μετέπειτα Πρωθυπουργό της Ελλάδας, ο οποίος δεν έλαβε εν ζωή τις τιμές που του άξιζαν για την προσφορά τόσο του ιδίου όσο και τις οικογένειάς του στον απελευθερωτικό αγώνα», δήλωσε ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς που τον συνδέουν με τη Μάνη.

«Πέρασα μαζί με τ’ αδέλφια μου πολλά καλοκαίρια στο σπίτι του θείου μας, μακαρίτη πλέον Πέτρου Μπραϊμη και νιώθω ότι είναι ο τόπος μου. Όταν πριν από τέσσερα χρόνια είπα στον Μανιάτη θείο μου, ότι θέλω να φτιάξω το άγαλμα του Μαυρομιχάλη στη Βούλα, αυτός δάκρυσε και με αγκάλιασε. Τότε συνειδητοποίησα τι ακριβώς σημαίνει για τους Μανιάτες ο Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης και παράλληλα πόσο σημαντικό είναι να τον εντάξουμε στη θέση που του ανήκει, στο “Πάνθεον” των μεγάλων ηρώων της Πατρίδας μας», είπε και πρόσθεσε: «Η ανάδειξη των γεγονότων και των μεγάλων προσωπικοτήτων του παρελθόντος μας, αποτελεί χρέος όλων μας απέναντι στις επόμενες γενιές».

Διαβάστε επίσης: Τρέχουμε για τα παιδιά με αναπηρία στο ΠΙΚΠΑ Βούλας

Ειδήσεις από Bάρη – Βούλα – Βουλιαγμένη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ