Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών μετά το εκλογικό αποτέλεσμα

Τα δικά τους μηνύματα έστειλαν οι πολιτικοί αρχηγοί μετά την εκτίμηση των αποτελεσμάτων.

Αλέξης Τσίπρας: Εξαιρετικά αρνητικό το αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι πολίτες θέλουν ισχυρή κυβέρνηση τετραετίας»

Νίκος Ανδρουλάκης: Οι Έλληνες υπέγραψαν μια μεγάλη νίκη σήμερα

«Σήμερα είναι μια πολύ μεγάλη βραδιά για τη δημοκρατική παράταξη. Και θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα που υπέγραψαν αυτή την πολύ μεγάλη νίκη σήμερα», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή του για τα διαφαινόμενα αποτελέσματα των εκλογών.

Δημήτρης Κουτσούμπας: «Καμιά στήριξη και καμιά ανοχή στη νέα κυβέρνηση»

Η δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, για το αποτέλεσμα των εκλογών: «Το αποτέλεσμα αυτό είναι καρπός της σπείρας των εργατικών, λαϊκών, νέων δυνάμεων που συνετάχθησαν με τους κομμουνιστές», τόνισε χαρακτηριστικά. «Αυτές οι νέες δυνάμεις, θα συμβάλλουν τα μέγιστα στη μάχη του ΚΚΕ κόντρα στον καπιταλισμό», συμπλήρωσε. Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι η νέα κυβέρνηση θα οδεύσει προς μία αντιλαϊκή κατεύθυνση σε βάρος των εργαζομένων του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα. «Τα κόμματα συγκλίνουν σε βασικές κατευθύνσεις», είπε στην συνέχεια, και επιτιθέμενος στον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως η Κουμουνδούρου συνεισέφερε στην επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας.«Καμιά στήριξη και καμιά ανοχή στη νέα κυβέρνηση», κατέληξε.

Κυριάκος Βελόπουλος: «Περάσαμε από φωτιά, περάσαμε από τυφώνα»

Η  δήλωση του κ. Βελόπουλου έχει ως εξής: «Το σύστημα σήμερα και μέχρι χθες είχε δώσει τα ρέστα του ώστε η Ελληνική Λύση να είναι εκτός Βουλής. Από 10 βουλευτές πήγαμε στους 16. Ευχαριστούμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες πού τίμησαν την Ελληνική Λύση, που εμπιστεύτηκαν την Ελληνική Λύση. Περάσαμε από φωτιά, περάσαμε από τυφώνα. Μείναμε όρθιοι και συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε. Θα συνεχίσουμε να τιμούμε την ψήφο του ελληνικού λαού. Εμείς δεν προδώσαμε κανέναν. Είμαστε το μοναδικό ελληνικό πατριωτικό κόμμα. Το αποδείξαμε και θα συνεχίσουμε να το αποδεικνύουμε καθημερινά.

Ευχαριστούμε όλους ακόμα μία φορά από τα βάθη της ψυχής μας. Και η απόδειξη του ποιος ηττήθηκε είναι αυτό εδώ, οι εταιρείες δημοσκοπήσεων, οι οποίες η μεν πρώτη μάς έδινε μία εβδομάδα πριν τις εκλογές 2,7%, η δεύτερη 2,7%, η τρίτη 2,8%, η τέταρτη 2,6%, η πέμπτη 2,7%. Αυτό τι αποδεικνύει; Ότι περάσαμε από τη φωτιά και βγήκαμε αλώβητοι. Γιατί έτσι είναι οι Έλληνες. Ευχαριστώ και πάλι».

Γιάνης Βαρουφάκης: Η ερντογανοποίηση της χώρας ολοκληρώθηκε

«Η Μητσοτάκης Α.Ε. νίκησε κατά κράτος», είπε και πρόσθεσε. «Ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ που ενταφίασε την απλή αναλογική». «Η δική μας ήττα θα μπει στο μικροσκόπιο της αυτοκριτικής μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ