Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Όλα έτοιμα για το Alimos Classic Car Sunday

Ραντεβού δίπλα στην θάλασσα δίνουν τα σπάνια- θρυλικά αυτοκίνητα που θα λάβουν μέρος στην έκθεση- γιορτή των κλασσικών αυτοκινήτων την Κυριακή στην παραλία του Αλίμου.

Ντίβες της ασφάλτου περασμένων δεκαετιών όπως το μοναδικό Dedion Bouton 1925, η κόκκινη Ferrari Maranello και πολλά ακόμη οχήματα υψηλής αισθητικής θα παρουσιαστούν στους θεατές στο πλαίσιο του Alimos Classic Car Sunday 4, αυτή την Κυριακή, 28 Μαΐου.

Ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, θα καλωσορίσει μόνιμους πια αλλά και νέους ιδιοκτήτες κλασικών, στον παραλιακό πεζόδρομο που φέτος έχει πολλές εκπλήξεις. «Όλοι οι “δρόμοι” του αποκτούν τη δική τους ονομασία (από κλασικές φίρμες αυτοκινήτων) και κάπου 500 μέτρα πεζόδρομου καλύπτονται πλήρως από ηχητικές εγκαταστάσεις», λέει ο δήμαρχος, τονίζοντας πως «αφού η μουσική, μαζί με τα παγωτά, τις γρανίτες, το ποπ κορν και τα μπαλόνια, αλλά και μια έκπληξη, καντίνα των 60s με street food της εποχής εκείνης, είναι αναγκαία συμπληρώματα μιας τέτοιας γιορτής που συγκεντρώνει κάθε χρόνο οικογένειες, παιδιά, μωρά και… κατοικίδια είναι όμως και γιορτή πολιτισμού. Με τη συνεργασία των μεγάλων και των μικρότερων Λεσχών και των μελών τους, αλλά και με ισχυρή παρουσία ιδιωτών που έχουν πολύτιμα τετράτροχα, θα συγκεντρώσουμε πάνω από 200 αυτοκίνητα, θα είναι όλα στη διάθεση των επισκεπτών, από τις 13:00 μέχρι τις 19:00 και ο πεζόδρομος είναι προσβάσιμος με λεωφορείο ή τραμ, αφού οι χώροι στάθμευσης του δήμου δεν είναι ατελείωτοι! Όμως οι φίλοι μας θα μπορούν να πάρουν και δωρεάν λαχεία, με τον ένα και μοναδικό τυχερό της κλήρωσης να κερδίζει μια αξέχαστη Κυριακάτικη βόλτα με την κλασική Rolls Royce του δήμου Αλίμου.»

Φέτος μάλιστα φιλοξενούνται, στο κομμάτι Future Classics, και την ηλεκτροκίνηση που τόσο άξια εκπροσωπεί η ΔΕΗ Βlue, με το παρελθόν να κοιτάζει κατάματα το μέλλον και δυο Volks Wagen, ένα Bulli των 60s να «ζηλεύει» το ηλεκτρικό ID Buzz, που οι θεατές θα δουν ίσως για πρώτη φορά. Ανάμεσά τους, ένας δυναμικός φορτιστής θα γεφυρώσει παρελθόν με μέλλον και ειδικοί θα εξηγούν τα πλεονεκτήματα, οικονομικά και περιβαλλοντολογικά, της ηλεκτροκίνησης. Φέτος επίσης «τρέχουν» τρεις διαγωνισμοί (με βραβείο μεγάλες δωροεπιταγές από το «Πλαίσιο») για το δημοφιλέστερο αυτοκίνητο, το εντυπωσιακότερο μελλοντικό κλασικό και το σημαντικότερο ιστορικό, ενώ όλοι οι οδηγοί παίρνουν εντυπωσιακά δώρα, καπελάκια, πετσέτες παραλίας και «ελευθέρας» για όλη τη σεζόν του Cine Alimos. Και για όσους δεν μπορούν να έρθουν να δουν όλα αυτά από κοντά και να περάσουν μιαν αξέχαστη Κυριακή, θα υπάρχει στα social media διαρκής ενημέρωση με… σχεδόν live βίντεο, ανά μισή ώρα από τις 11:00 το πρωί.

Διαβάστε επίσης: «Εδώ είναι το ταξίδι»: Για 2 μόνο παραστάσεις στη θεατρική σκηνή «Κάρολος Κουν»

Ειδήσεις από τον Άλιμο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ