Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Προχωράει ο προσεισμικός έλεγχος σχολικών και δημοτικών κτηρίων από τον Δήμο

Σε προσεισμικό έλεγχο των σχολικών και των δημοτικών κτηριακών εγκαταστάσεων του Βύρωνα προχωρά με γοργούς ρυθμούς ο τοπικός Δήμος.

Τα αποτελέσματα που προέκυψαν από τον πρωτοβάθμιο έλεγχο βαθμονομήθηκαν από τον ΟΑΣΠ (Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας) και κατατάχθηκαν ως εξής:

• 2 κτήρια το 1ο και το 6ο Δημοτικό κρίθηκαν ότι είναι Α΄ προτεραιότητας και χρήζουν δευτεροβάθμιο προσεισμικό έλεγχο
• 26 κτήρια κρίθηκαν ότι είναι Β΄ προτεραιότητας
• 40 κτήρια είναι Γ΄ προτεραιότητας

Για τα δύο κτήρια Α΄ προτεραιότητας ολοκληρώθηκε και ο δευτεροβάθμιος έλεγχος με τα εξής αποτελέσματα:
1. Το 6ο δημοτικό σχολείο (που είναι κατασκευασμένο από οπλισμένο σκυρόδεμα) εντάχθηκε στην κατηγορία Κ0 (κάπα μηδέν) που σημαίνει ότι έχει μηδενικό σεισμικό κίνδυνο
2. Για το 1ο δημοτικό (που είναι κατασκευασμένο από λιθοδομή) τα αποτελέσματα θα αξιολογηθούν από τον ΟΑΣΠ όταν ο Οργανισμός εκδώσει τις σχετικές οδηγίες αξιολόγησης.

Μέχρι τότε η Δημοτική Αρχή θα προχωρήσει στην αποκατάσταση της υπάρχουσας ρωγμής, η οποία αξίζει να σημειωθεί, δεν εμπνέει ανησυχία στους μηχανικούς αναφορικά με την ασφάλεια των παιδιών και των εκπαιδευτικών του σχολείου.

Επιπλέον, ο Δήμος Βύρωνα με βάση και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα προχωρήσει άμεσα σε δευτεροβάθμιο έλεγχο όλων των κτηριακών εγκαταστάσεων Β΄ προτεραιότητας. Για το λόγο αυτό προέβλεψε στον προϋπολογισμό του, κονδύλι 31.000 €.

Όπως έχει διαβεβαιώσει και πρόσφατα ο δήμαρχος Γρηγόρης Κατωπόδης «η ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών είναι για μας πρώτη προτεραιότητα χωρίς να υπολογίζουμε οικονομικό και πολιτικό κόστος. Γι’ αυτό και ανταποκριθήκαμε άμεσα και αποφασιστικά στην περίπτωση του 1ου Γυμνασίου – 1ου Λυκείου, που αποφασίσαμε να κλείσει όσο διάστημα χρειάστηκε προκειμένου να γίνει ολοκληρωτική αποκατάσταση των επιχρισμάτων στα στηθαία».

Ανάλογες παρεμβάσεις ολοκληρώνονται και στο 3ο Λύκειο Βύρωνα (αποκατάσταση σαθρών τμημάτων του κτηρίου και τοποθέτηση νέων μαρμάρων).

Αξίζει τέλος, να  τονιστεί ότι όπως ανέφερε στις 8/5/ 2023 ο Β. Μώκος, Δρ Πολιτικός Μηχανικός, Προϊστάμενος της Δ/νσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών, του ΟΑΣΠ,  που πήρε μέρος σε άσκηση επί χάρτου του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας, η οποία έγινε στο Δημαρχείο, ο Βύρωνας ίσως είναι ο πρώτος Δήμος στην Ελλάδα που έχει προχωρήσει τόσο πολύ στις διαδικασίες του προσεισμικού ελέγχου και είναι πιο μπροστά ακόμα και από τον ΟΑΣΠ.

Διαβάστε επίσης: Ο Δήμος θα παρασταθεί ως πολιτική αγωγή εναντίον του άνδρα με τον σκύλο που σκότωνε γάτες

Ειδήσεις από τον Βύρωνα στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ