Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Την απαίτηση της αποκατάστασης της ιστορικής αλήθειας με την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου επανέλαβαν και φέτος, στην 104η επέτειο της, δημοτική Αρχή, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και απλός κόσμος στην Ηλιούπολη.

Στην εκδήλωση μνήμης που διοργάνωσε ο Δήμος Ηλιούπολης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ποντίων της πόλης «Η Τρυγώνα», το πρωί της 18ης Μαΐου, μαθητές δημοτικών σχολείων απήγγειλαν ποιήματα, ενώ πριν την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Ποντιακού Ελληνισμού έγιναν ομιλίες.

Ο δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Γιώργος Χατζηδάκης τόνισε:
«Η σημερινή εκδήλωση αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής και μνήμης στην Ποντιακή Κοινότητα, καθώς 353.000 ψυχές ζητούν δικαίωση.
Ποτέ δεν θα ξεχάσουμε τα πάθη που βίωσαν τα αδέρφια μας του Ποντιακού Ελληνισμού, μαζί με τον τοπικό σύλλογο ‘Η Τρυγώνα’ θα κρατήσουμε ζωντανή την ποντιακή λαϊκή πολιτιστική κληρονομιά και όλοι μαζί, με ‘όπλο’ μας το Δίκαιο, θα προσπαθήσουμε να επιτύχουμε την διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας.

Κρατάμε ζωντανή την ιστορική μας συνείδηση, με σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων της θηριωδίας των Νεότουρκων και των συμμάχων τους.

Τιμούμε την εποποιία πολιτισμού, ανθρωπισμού και ελευθερίας που δημιούργησαν, στα εδάφη του Πόντου, οι συμπατριώτες μας Πόντιοι.

Υποκλινόμαστε στην υπεράνθρωπη θυσία τους και στον αγώνα τους για να κρατήσουν άσβεστη την ιστορία, την πίστη και την παράδοσή τους και θα τιμήσουμε όπως πρέπει τις αξίες αυτές».

Διαβάστε επίσης: Κοσμοσυρροή στο 1ο Φεστιβάλ Γευσιγνωσίας Ηλιούπολης

Ειδήσεις από την  Ηλιούπολη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ