Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, 2024

Τράπεζα Θεμάτων: Νέα κυβερνοεπίθεση – Αναστάτωση σε σχολεία και ΙΕΠ

Για 2η μέρα προβλήματα αντιμετώπισαν και σήμερα οι διευθυντές των Λυκείων στην προσπάθειά τους να πάρουν τα θέματα των ενδοσχολικών εξετάσεων από την Τράπεζα Θεμάτων.

Οπως και χθες, υπήρξε κυβερνοεπίθεση στην πλατφόρμα του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Ερευνας (ΕΔΥΤΕ). Στελέχη του υπουργείου Παιδείας, μιλώντας στην «Κ», τη χαρακτήρισαν «γενικευμένη, μεγαλύτερη από τη χθεσινή» και προσέθεσαν μάλιστα ότι και το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο δέχθηκε επίθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» από το ΙΕΠ, στις 06:00 το πρωί είκοσι λύκεια κατάφεραν να πάρουν θέματα και μετά άρχισαν τα προβλήματα. Κι αυτό παρότι χθες έγινε προσπάθεια η προστασία του συστήματος να ενισχυθεί.

Ηδη, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) έχει δεχτεί εκατοντάδες τηλεφωνήματα από τους διευθυντές των σχολείων -συνολικά περίπου 1.400 σε όλη τη χώρα- και τους διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Λίγο πριν τις 09:00, πάντως, λίγα περισσότερα από 1.000 Λύκεια είχαν πάρει θέματα.

Το ερώτημα είναι πώς θα αντιμετωπιστούν νέες αναβολές στην εξέταση των μαθημάτων, κυρίως της Γ’ Λυκείου, αφού οι τελειόφοιτοι των Επαγγελματικών και Γενικών Λυκείων ξεκινούν τις Πανελλαδικές εξετάσεις, οι μεν την Πέμπτη, οι δε την Παρασκευή.

Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος 

Οι έρευνες της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχετικά με τη νέα κυβερνοεπίθεση που σημειώθηκε στο σύστημα της Τράπεζας Θεμάτων, κατά τη διάρκεια των προαγωγικών εξετάσεων στα Λύκεια, βρίσκονται ήδη σε πλήρη εξέλιξη. Έμπειροι αστυνομικοί συγκεντρώνουν στοιχεία, ενώ μπορεί να γίνουν και κατασχέσεις ευρημάτων, ώστε η ΕΛΑΣ να εντοπίσει και να συλλάβει τους δράστες.

Υπενθυμίζεται, ότι προηγήθηκε παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, ο οποίος την διαβίβασε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνο, ζητώντας τη συνδρομή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Πηγή: kathimerini.gr με πληροφίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ