Κυριακή, 1 Οκτωβρίου, 2023

Επίκαιρη εκδήλωση για την Άλωση της Πόλης στo Κινηματοθέατρο «Μ. Μερκούρη»

Στην Άλωση της Κωνσταντινούπολης ήταν αφιερωμένη η ομιλία του καθηγητή Λαογραφίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Εμμανουήλ Βαρβούνη που έγινε στο πλαίσιο των επιστημονικών διαλέξεων του εαρινού εξαμήνου του Δημοτικού Ελεύθερου Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΔΕΑΠ) Γλυφάδας, στο Κινηματοθέατρο «Μ. Μερκούρη».

Η Άλωση της Πόλης μέσα από τους θρύλους και τα δημοτικά τραγούδια ήταν το -επίκαιρο λόγω επετείου- θέμα της ομιλίας του Καθηγητή Λαογραφίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Εμμανουήλ Βαρβούνη στο

Στην εκδήλωση που ήταν επίκαιρη και λόγο της επετείου της Γενοκτονίας των Ποντίων συνοδεύτηκε από θρύλους και τραγούδια από τα μέλη της Ένωσης Ποντίων Γλυφάδας «Η Ρωμανία»

Την απόδοση στη νεοελληνική γλώσσα έκανε ο αντιδήμαρχος Παιδείας Μάριος Κασσέρης, ο οποίος μαζί με την αντιδήμαρχο Εσόδων και Προγραμματισμού Νατάσσα Αργυροπούλου, είναι υπεύθυνος της δημοτικής αρχής για τη λειτουργία του ΔΕΑΠ.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο καθηγητής απένειμε στον Δήμο Γλυφάδας, το μετάλλιο του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Οι διαλέξεις του εαρινού εξαμήνου ολοκληρώνονται τη Δευτέρα 12 Ιουνίου. Η καθηγήτρια Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Άννα Λυδάκη θα αναπτύξει το θέμα «Παράδοση, Νεωτερικότητα και Μετανεωτερικότητα στο Λαϊκό Πολιτισμό».

Διαβάστε επίσης: Πετυχημένη η Ημερίδα για τη μετάβαση από τον παιδικό σταθμό στο νηπιαγωγείο

Ειδήσεις από την Γλυφάδα στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ