Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Γ. Ιωακειμίδης: Ανάγκη νέου «εναλλακτικού» κυκλοφοριακού χάρτη

Την ανάγκη σχεδιασμού ενός νέου κυκλοφοριακού χάρτη στην Αττική, με πυλώνες τους εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης των πολιτών, εξέφρασε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιώργος Ιωακειμίδης.

Μιλώντας για τις «Βιώσιμες Πόλεις», στο πλαίσιο του 3ου Electric & Micromobility Forum, επεσήμανε πως το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην Αττική επιδεινώνεται χρόνο με το χρόνο και πως η Περιφέρεια Αττικής μαζί με την ελληνική πολιτεία οφείλουν να εφαρμόσουν ένα ολοκληρωμένο και ρεαλιστικό σχέδιο για το κυκλοφοριακό πρόβλημα τα επόμενα χρόνια.

 

Ο κ. Ιωακειμίδης παρουσίασε το έργο «Δίκτυο διαδρομών πεζών και ποδηλατών», που βρίσκεται σε φάση εύρεσης αναδόχου και εντάσσεται στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, για λογαριασμό του δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη.

Όπως ανέφερε, το έργο θα είναι ένα ολοκληρωμένο δίκτυο ποδηλατοδρόμων και πεζοδρόμων, συνολικού μήκους 20 χλμ., και αποσκοπεί στο να “κουμπώσουν” επάνω του οι υπάρχοντες δρόμοι των υπολοίπων δήμων, δημιουργώντας ένα πλήρες και συνεχές πλέγμα οδών που θα εκτείνεται από την Πειραιώς ως και το νεκροταφείο της Νεάπολης, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην μείωση των ρύπων και των αχρείαστων μετακινήσεων.

Στη συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε στο Σεράφειο Αθλητικό και Κοινοτικό Συγκρότημα του Δήμου Αθηναίων, συμμετείχαν ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και η δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, Μαρία Ανδρούτσου. Συντονιστής ήταν ο ιδρυτής της Civinet Greece – Cyprus, Κοσμάς Αναγνωστόπουλος.

Το συνέδριο κινήθηκε σε τρείς βασικούς άξονες: την μικροκινητικότητα, την ηλεκτροκίνηση και το δίκτυο ενέργειας – φόρτισης. Και οι τρεις άξονες έχουν ως κύριο σημείο σύγκλισης τους την ανάδειξη και τη χρήση των νέων τεχνολογιών στην καθημερινότητα των πολιτών.

Οι συμμετέχοντες ήρθαν σε επαφή και δοκίμασαν μια ποικιλία εκθεμάτων που εκτείνονταν από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως σκούτερ, e-bikes και ηλεκτρικά πατίνια.

Διαβάστε επίσης: Η ημερίδα “Εξοικονόμηση Ενέργειας – Ενεργειακές Κοινότητες στους Δήμους” ανέδειξε όλα τα χρηματοδοτικά μέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ