Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Αλ. Τσίπρας από Άνω Ιλίσια: Είμαστε με τους ανθρώπους του μόχθου

«Πάμε στις κάλπες με την αισιοδοξία ότι μπορούμε και θα κάνουμε ό,τι περνά απ’ το χέρι μας μέχρι το τελευταίο λεπτό για να ανατρέψουμε αυτούς τους συσχετισμούς, να δώσουμε ελπίδα, δικαιοσύνη, προοπτική στην κοινωνία», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας με πολίτες στα Άνω Ιλίσια, μετά την επίσκεψή του στο Λαϊκό Νοσοκομείο.

«Ξέρουμε με ποια πλευρά είμαστε, με τους ανθρώπους του μόχθου και της δημιουργίας, με την κοινωνία και τις ανάγκες της. Δεν είμαστε με αυτούς που έχουν απρόσμενα κέρδη, είμαστε με αυτούς που έχουν απρόσμενες δυσκολίες όλα αυτά τα χρόνια της διακυβέρνησης Μητσοτάκη», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ανέφερε δε ότι έχει την αίσθηση πως «έχουμε γίνει πιο δυνατοί και πιο αποφασισμένοι», τονίζοντας ότι αυτή τη φορά θα μπουν στο επίκεντρο της συζήτησης τα πραγματικά προβλήματα -υγεία, παιδεία, ακρίβεια, πλειστηριασμοί- «δεν θα συζητάμε για ανοησίες, θα συζητάμε για το ποιες πολιτικές μπορούν να οδηγήσουν στο αύριο».

Ο κ. Τσίπρας δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι η κάλπη της 25ης Ιουνίου είναι μια νέα κάλπη, τονίζοντας ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, «απόλυτα ρεαλιστικό, εφαρμόσιμο και κοστολογημένο.

Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε το Λαϊκό Νοσοκομείο όπου ανέφερε πως επί της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, παρόλο που ήταν μνημονιακά χρόνια με περιορισμούς στις δαπάνες για την υγεία λόγω των πιέσεων της τρόικα, έγιναν «πάνω από 300 προσλήψεις στο ΕΚΑΒ», ενώ «κυκλοφορούσαν 84 ασθενοφόρα στην Αττική σε σχέση με 52 σήμερα».

Ο κ. Τσίπρας αφού ξεναγήθηκε στο χώρο των εξωτερικών ιατρείων απευθύνθηκε στους γιατρούς και τους νοσηλευτές του νοσοκομείου κάνοντας λόγο για «τριτοκοσμική εικόνα» σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας που «δεν μας αξίζει».

Αναφερόμενος στα δύο «δραματικά περιστατικά» των τελευταίων ημερών με τους θανάτους των δύο γυναικών, είπε πως έγιναν «ακριβώς εξαιτίας αυτής της απαξίωσης, της αδιαφορίας για το ΕΣΥ». Όπως είπε, «ενώ υπάρχουν ασθενοφόρα, δεν υπάρχει προσωπικό να τα λειτουργήσει», επισημαίνοντας πως τα τελευταία τέσσερα χρόνια «υπήρξαν 560 αποχωρήσεις διασωστών και δεν έγινε καμία μόνιμη πρόσληψη».

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Εθελοντική Αιμοδοσία για την τράπεζα αίματος του Λαϊκού Νοσοκομείου

Ειδήσεις από του Ζωγράφου στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ