Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
spot_img

Αντιδήμαρχος απομάκρυνθηκε ως «ανεπαρκής»

Αντιπαράθεση μεταξύ του δημάρχου Παλαιού Φαλήρου και του, μέχρι πρότινος, αντιδημάρχου Πόλης και υπευθύνου καθαριότητας, μετά την απόφαση του Γιάννη Φωστηρόπουλου να τον απαλλάξει από τα καθήκοντά του με το αιτιολογικό της πλημμελούς άσκησης των αρμοδιοτήτων του.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Δήμου: «Με γνώμονα την αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη άσκηση των αρμοδιοτήτων του Δήμου, ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Ιωάννης Φωστηρόπουλος με την υπ. αριθμ. 479/7-6-2023 αποφασίζει:
Την ανάκληση του Αντιδημάρχου κ. Μητρέλλου Δημητρίου, πριν από τη λήξη της θητείας του, εξαιτίας της επαναλαμβανόμενης και μακρόχρονης αδικαιολόγητης απουσίας του από τα όρια της χωρικής αρμοδιότητας του Δήμου, καθώς και της περιορισμένης παρουσίας του όταν βρίσκεται εντός των ορίων του Δήμου, αν και έμμισθος Αντιδήμαρχος, με συνέπεια την πλημμελή άσκηση των αρμοδιοτήτων του.
Αντιδήμαρχος Πόλης ορίζεται η τ. Αντιδήμαρχος Τουρισμού Ναυτιλίας & Ανάπτυξης Παραλιακού Μετώπου και Δημοτική Σύμβουλος κα Μιχαλοπούλου Μαρία του Πανογιάννη.
Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Ναυτιλίας & Ανάπτυξης Παραλιακού Μετώπου ορίζεται ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Καρκατσέλης Δημήτριος του Ευαγγέλου.

Ο Δ. Μητρέλλος, αντιδρώντας άμεσα, υποστήριξε ότι παραιτήθηκε και ανεξαρτοποιήθηκε, ενώ σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «έλλειψη οράματος και δημιουργίας, αντίληψη πως το Φάληρο είναι μόνο η παραλία και απουσία ουσιαστικής κοινωνικής πολιτικής» από την διοικούσα Αρχή της πόλης.
«Η έλλειψη οράματος και δημιουργίας, η αντίληψη πως το Φάληρο είναι μόνο η παραλία, η απουσία ουσιαστικής κοινωνικής πολιτικής, καθώς και τα προσκόμματα αλλά και η συνεχής υποβάθμιση του έργου και των δυνατοτήτων μου, με οδηγούν στην λήψη αυτής της απόφασης, αφού η έλλειψη συντονισμού και συνεργασίας πλέον τείνει να γίνει καθημερινότητα.
Θεωρώ ότι με τον τρόπο που ασκείται η διοίκηση, είναι μάταιη οποιαδήποτε προσπάθεια προσφοράς μου περαιτέρω.
Προσβλέπω σε μια καλύτερη, ανεξάρτητη και δημιουργικότερη δημοτική αρχή με προτεραιότητα στον δημότη και τα προβλήματα της καθημερινότητας του, χωρίς κομματικά δεκανίκια και παρεμβάσεις».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ