Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Προς επίλυση το θέμα των Σχολείων της Εστίας και του 6ου Νηπιαγωγείου Ν. Σμύρνης

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκαν το βράδυ της Πέμπτης, από το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Σμύρνης, οι εισηγήσεις της Δημοτικής Αρχής για το ζήτημα του 6ου Νηπιαγωγείου και των Σχολείων της Εστίας (8ο Γυμνάσιο και 7ο Λύκειο).

Σε ότι αφορά το 6ο Νηπιαγωγείο, το οποίο κινδυνεύει με έξωση, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την αγορά του ενός τρίτου του οικοπέδου όπου στεγάζεται το Σχολείο, έναντι 505.000 ευρώ. Ποσόν πολύ μεγαλύτερο – όπως σχολίασε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου και υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Κουτελάκης – του τιμήματος που θα κατέβαλε ο Δήμος σε προγενέστερο χρόνο και αν δεν είχε απωλέσει την απαλλοτρίωση, κάτι για το οποίο ο κ. Κουτελάκης ζήτησε ΕΔΕ. Ωστόσο, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Οδυσσέας Νασιμπιάν, στην τοποθέτησή του, ξεκαθάρισε ότι «δεν είμαστε διατεθειμένοι να θέσουμε σε κίνδυνο τη λειτουργία του 6ου Νηπιαγωγείου ακόμη κι αυτή την ύστερη στιγμή».

Αναφορικά με τα δύο Σχολεία που στεγάζονται σε κτίριο της Εστίας Νέας Σμύρνης (σσ σύμφωνα με πρόσφατη δικαστική απόφαση το σχολικό κτίριο ανήκει στην Εστία και όχι στον Δήμο με συνέπεια ο δεύτερος να πρέπει να καταβάλει ενοίκιο), το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την καταβολή 300.000 ευρώ έναντι αποζημίωσης χρήσης προς το ΝΠΙΔ Εστία, το οποίο θα συμψηφιστεί με τυχόν εκκαθαρισμένες αμετακλήτως απαιτήσεις του σωματείου. Αυτό θα συμβεί με την προϋπόθεση (σσ προστέθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης κατόπιν απαίτησης εκπροσώπων δημοτικών παρατάξεων) της έγγραφης δέσμευσης του ΔΣ της Εστίας ότι θα συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων στο κτίριο ιδιοκτησίας της, άλλως δεν θα καταβληθεί το ως άνω ποσόν. Επίσης, αποφασίστηκε η συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής η οποία θα συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση της Εστίας για τον καθορισμό του ύψους των παρελθόντων ποσών, έναντι αποζημιώσεως χρήσης, καθώς και για την κατάθεση των όρων διακήρυξης της επικείμενης σύμβασης μίσθωσης.

Διαβάστε επίσης: Απηυδισμένοι κάτοικοι με τα έργα της Ομήρου

Ειδήσεις από τη Νέα Σμύρνη στο amarysianotia.gr

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ