Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ενεργή παρουσία του Δήμου στην Ημερίδα της TÜV HELLAS

Τις δράσεις που έχει αναπτύξει ο Δήμος Ζωγράφου για τη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος, την εξοικονόμηση ενέργειας και την αναβάθμιση του αστικού πρασίνου ανέδειξε στο πλαίσιο της Ημερίδας με θέμα την Ασφάλεια, την Ποιότητα και την Εξοικονόμηση Ενέργειας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο δήμαρχος Ζωγράφου βασίλης Θώδας.

Στην Ημερίδα που διοργάνωσε η TÜV HELLAS (TÜV NORD), κορυφαίοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, στελέχη της αγοράς, ακαδημαϊκοί, αλλά και θεσμικοί παράγοντες ανέδειξαν, μέσα από τις τοποθετήσεις τους, τα μείζονα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση τόσο σε κανονιστικό όσο και σε λειτουργικό επίπεδο.

Ο Βασίλης Θώδας μαζί με τον αν. καθηγητή Ενεργειακής Πολιτικής στη Σχολή των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ Χάρη Δούκα, τον Dr. Παναγιώτη Αχλάδα από τη Διεύθυνση Πιστοποίησης Συστημάτων TÜV HELLAS (TÜV NORD), τους δημάρχους Άργους- Ορεστικού Πάνο Κεπαπτσόγλου, Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, Ραφήνας- Πικερμίου Ευάγγελο Μπουρνούς, Φυλής Χρήστο Παππού αντάλλαξαν απόψεις για τις δράσεις των Δήμων τους, με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος, σύμφωνα με τον νέο Κλιματικό Νόμο 4936/2022, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο δήμαρχος Ζωγράφου έκανε εκτενή αναφορά στη σημασία της υπογραφής του Μνημονίου από το οποίο επιδιώκεται να υπάρξουν οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη κυρίως για τους δημότες, όπως και στην αξία της ολοκληρωτικής αλλαγής του οδοφωτισμού με νέα υπερσύγχρονα φωτιστικά σώματα και λαμπτήρες τύπου Led, από τα οποία ο Δήμος είχε περιβαλλοντικό όφελος της τάξης του 70%.

Διαβάστε: Εθελοντική Αιμοδοσία για την τράπεζα αίματος του Λαϊκού Νοσοκομείου

Ειδήσεις από του Ζωγράφου στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ