Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_img

Βραβείο Smart Cities για τα συστήματα Πολιτικής Προστασίας

Βραβείο Smart Cities για τα αυτόματα συστήματα πολιτικής προστασίας, έλαβε ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης.

Ο Δήμος αξιοποιεί συστήματα ψηφιακής τεχνολογίας στην Πολιτική Προστασία με την δημιουργία του πρώτου Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και την βελτίωση της καθημερινότητας του Πολίτη.

Την παρουσίαση της πρωτοποριακής εφαρμογής έκανε στο Συνεδριακό χώρο του Ζάππειου, στο πλαίσιο της 1ης Έκθεση SMART CITIES, ο δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος.

«Είναι γνωστό πλέον πως ήδη από το 2017 με τις κάμερες θερμικής ανίχνευσης που πρώτοι θέσαμε στο βουνό, στον Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης πρωτοπορούμε αξιοποιώντας ψηφιακές τεχνολογίες, εφαρμογές πληροφορικής και τις ψηφιακές επικοινωνίες στην Πολιτική Προστασία με την δημιουργία του πρώτου Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και την βελτίωση της καθημερινότητας του Πολίτη», τόνισε ο δήμαρχος και συνέχισε: «Για την καινοτομία μας αυτή, βραβευτήκαμε από τους διοργανωτές και την πλακέτα παρέλαβε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κρητικός. Στόχος η ανάδειξη των τεχνολογιών, υπηρεσιών και υποδομών οι οποίες μετασχηματίζουν τις Πόλεις μας και δημιουργούν το νέο μοντέλο κοινωνικής οργάνωσης».

Περισσότεροι από 80 σύνεδροι, περιφερειάρχες, δήμαρχοι, αιρετοί της Αυτοδιοίκησης, 50 εταιρείες, φορείς και χιλιάδες επισκέπτες, έκαναν το Ζάππειο Μέγαρο επίκεντρο των Ψηφιακών Πόλεων της Ελλάδας.

Η Έκθεση Smart Cities πραγματοποιήθηκε με την αιγίδα οκτώ υπουργείων.

Διαβάστε επίσης: Έτοιμο το σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων Ελληνικού

Eιδήσεις από την Αργυρούπολη και το Ελληνικό στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ