Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_img

Έγιναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου Ηρώων Προσκόπων Αϊδινίου

Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου των Ηρώων Ελλήνων Προσκόπων Αϊδινίου πραγματοποιήσε την Κυριακή 18 Ιουνίου ο δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας στην Πλατεία που μετονομάστηκε στη μνήμη των σφαγιασθέντων Προσκόπων Αϊδινίου, Σωκίων και Κάτω Παναγιάς Μικράς Ασίας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την έπαρση της σημαίας και τον ύμνο των Προσκόπων, ενώ στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Προσκόπων Χαράλαμπος Λεοντής ευχαρίστησε θερμά τον δήμαρχο Ζωγράφου για τη σημαντική συμβολή του στην υλοποίηση της τελετής ονοματοδοσίας.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ζωγράφου, Βασίλης Θώδας στον χαιρετισμό του επεσήμανε ότι ο Δήμος Ζωγράφου ξέρει να τιμά τους Έλληνες αγωνιστές και γι’ αυτόν τον λόγο σε συνεργασία με την Ένωση προχώρησε σε αυτή τη δωρεά. Και όπως τόνισε “είμαστε εδώ για να στηρίζουμε κάθε προσφορά της Ένωσης Προσκόπων”.

Αμέσως μετά ο κ. Θώδας έκανε τα αποκαλυπτήρια του μνημείου και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων. Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι κράτησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των σφαγιασθέντων προσκόπων, ενώ μέλη της Ένωσης Ελλήνων Προσκόπων που συμμετέχουν στη χορωδία του Συνδέσμου Παλαιών Ζωγραφιωτών, υπό την καθοδήγηση της Ελένης Βασιλοπούλου, ερμήνευσαν προσκοπικά τραγούδια.

Toν Αγιασμό και την Επιμνημόσυνη Δέηση έκανε ο πρωτοπρεσβύτερος Χαράλαμπος Πανόπουλος, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Θεράποντος Ζωγράφου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αναστασία Μπότου, ο αντιδήμαρχος Εμπορικής Ανάπτυξης, Καταστημάτων και Δημοτολογίου Βαγγέλης Τζανής, ο αντιδήμαρχος Εθελοντισμού και ΚΑΠΗ Γιάννης Βούρτσης, η πρώην δήμαρχος Τίνα Καφατσάκη, ο πρόεδρος των Δημοκρατικών Παρατάξεων Κώστας Παπαναστασόπουλος, και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πόλης.

Διαβάστε επίσης: Οι πρόσκοποι της πόλης εγκανιάζουν στις 18/6 τη δική τους πλατεία

Ειδήσεις από του Ζωγράφου στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ