Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Τα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών ενόψει εκλογών

Η αντίστροφη μέτρηση για το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης έχει ξεκινήσει και οι πολιτικοί αρχηγοί προσήλθαν στις κάλπες από το πρωί της Κυριακής 25 Ιουνίου.

H πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στις 12 το μεσημέρι στο 104ο εκλογικό τμήμα, στο 44ο δημοτικό σχολείο Αθηνών.

Στο 1ο Γυμνάσιο Κηφισιάς ψήφισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από την κόρη του Δάφνη και τον γιό του Κωνσταντίνο. «Εγώ διαθέτω και ψηφιακή και αναλογική, ότι βολεύει εσάς»  είπε στην εφορευτική επιτροπή και στη συνέχεια έθεσε το δίλημμα της κάλπης.

Κ. Μητσοτάκης: Οι πολίτες θα ψηφίσουν για μια πατρίδα σταθερή

Στις 10:30 το πρωί της Κυριακής προσήλθε στο εκλογικό τμήμα στο Περιστέρι για να ψηφίσει ο Αλέξης Τσίπρας.

Εξερχόμενος του 497ου εκλογικού τμήματος δήλωσε: «Η σημερινή τελική και κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση και μάλιστα με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής, που δίνει 50 έδρες μπόνους στο πρώτο κόμμα, κρίνεται ποιός και πως θα κυβερνήσει την επόμενη μέρα. Κρίνεται δηλαδή η ζωή μας τα επόμενα τέσσερα χρόνια, αλλά κρίνεται και η ποιότητα της Δημοκρατίας. Κρίνεται εάν την επόμενη μέρα θα έχουμε μια κυβέρνηση ανεξέλεγκτη ή ισορροπία στη Δημοκρατία και στο πολιτικό μας σύστημα. Εάν θα έχουμε και ισχυρή αντιπολίτευση να ελέγχει την κυβέρνηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να παίξει αξιόπιστα αυτό το ρόλο, να στηρίξει τις ανάγκες της κοινωνίας, να εκπροσωπήσει την κοινωνική πλειοψηφία, αλλά και να παίξει ένα ρόλο εξισορροπητικό στο σύστημα το πολιτικό και στη Δημοκρατία. Ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ σήμερα σημαίνει ισχυρή κοινωνία και υγιής Δημοκρατία αύριο».

Α. Τσίπρας από Περιστέρι: Ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ, ισχυρή Δημοκρατία

Το εκλογικό του δικαίωμα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου άσκησε λίγο πριν τις 11 το πρωί της Κυριακής ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Νίκος Ανδρουλάκης: «Να μην έχουμε άλλα τέσσερα χαμένα χρόνια»

Το εκλογικό του δικαίωμα στο 137ο εκλογικό τμήμα του ΤΕΕ Λαμίας (πρώην Μουστάκειο) άσκησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, λίγο μετά τις 10 π.μ. Μάλιστα στα ψηφοδέλτια που του έδωσε η εφορευτική επιτροπή δεν υπήρχε αυτό του ΚΚΕ. Χαριτολογώντας μάλιστα είπε στην εφορευτική επιτροπή ότι η αμέλεια αυτή θα γίνει viral.

Δ. Κουτσούμπας: «Να κάνουμε το ΚΚΕ πιο ισχυρό»

Ο Κυριάκος Βελόπουλος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης και κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν την «Ελληνική Λύση».

Κυριάκος Βελόπουλος: «Η μοναδική λύση είναι η Ελληνική Λύση»

Στο Παλαιό Φάληρο άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη Γιάνης Βαρουφάκης.

Γ. Βαρουφάκης: «Ψήφο – ψήφο φτάνουμε τον στόχο μας»

Στις 19:00 κλείνουν οι κάλπες και θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των exit polls.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ