Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Γιορτές και ελέγχους ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης

Θέματα που αφορούν στην ενίσχυση της οικονομικής ζωής της πόλης, της εμπορικής κίνησης και την στήριξη των επιχειρήσεων έθεσαν στον δήμαρχο Ηλιούπολης τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης

Στη συνάντηση τέθηκαν θέματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις της πόλης και ζητήθηκε από τον Γιώργο Χατζηδάκη, να υπάρξουν άμεσες παρεμβάσεις για την επίλυση των θεμάτων που δημιουργούν εμπόδια στην ομαλή λειτουργία και την ανάπτυξη της αγοράς και στην καταπολέμηση της παραβατικότητας.

Συγκεκριμένα τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου ζήτησαν:
-Την επίλυση του θέματος της παράνομης κατάληψης των πεζοδρομίων από τροχοφόρα, με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η πρόσβαση στα καταστήματα και παράλληλα να δημιουργούνται κίνδυνοι για τους πεζούς.
-Την αντιμετώπιση του θέματος της ρίψης απορριμμάτων από μεμονωμένα καταστήματα εστίασης , γεγονός που δημιουργεί κινδύνους για την δημόσια υγεία.
-Τη ρύθμιση του ζητήματος λειτουργίαςπαράλληλων αγορών και Bazaar από διάφορους συλλόγους και επιτροπές χωρίς κανέναν έλεγχο που δημιουργεί φαινόμενα παραοικονομίας και πλήττει άμεσα τις επιχειρήσεις.
-Τη διοργάνωση Λευκής Νύχτας τον Σεπτέμβριο, καθώς και η διοργάνωση μέσα στο φθινόπωρο και τον χειμώνα Γιορτής Μπύρας και Γιορτής Σοκολάτας, με στόχο αυτές οι εκδηλώσεις να καθιερωθούν σε ετήσια βάση, προκειμένου να συμβάλλουν μαζί με το Καρναβάλι αλλά και με τις δράσεις που γίνονται τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, στην ανάπτυξη της κίνησης στην αγορά της πόλης μας.
-Την παραχώρηση από το Δημοτικό Web Radio μια εβδομαδιαία ωριαία εκπομπή, προκειμένου να συζητούνται θέματα που αφορούν την επιχειρηματικότητα στην Ηλιούπολη.
-Την οριστικοποίηση της διεξαγωγής ενημερωτικής συνάντησης για το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων της μουσικής, προκειμένου να ενημερωθούν οι επιχειρήσεις της Ηλιούπολης και να υπάρξει μέριμνα για αλλαγή και εκλογίκευση του νομοθετικού πλαισίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ