Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης επισκέφθηκε τον Φρέντη Μπελέρη στις φυλακές των Τιράνων

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, πρόεδρος της Επιτροπής Σύνδεσης και Σταθερότητας Ευρωπαϊκής Ένωσης – Αλβανίας επισκέφθηκε στις φυλακές Τιράνων τον εκλεγέντα δήμαρχο Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη. Ένα διακεκριμένο στέλεχος της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας που παραμένει προφυλακισμένος κατά παράβαση κάθε έννοιας του Κράτους Δικαίου και συνιστά μία κατάφωρα άδικη και μεροληπτική μεταχείριση ενός εκλεγμένου δημάρχου.

Μία συνεχιζόμενη προφυλάκιση που δημιουργεί έντονη ανησυχία και εύλογα ερωτήματα ως προς την ύπαρξη πολιτικών σκοπιμοτήτων από πλευράς των αλβανικών αρχών.
Μία απόφαση που εμποδίζει την ανάληψη των καθηκόντων του Φρέντη Μπελέρη ως δήμαρχος Χειμάρρας και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την απόφαση των πολιτών που τον εξέλεξαν στο δημαρχικό αξίωμα της πόλης τους.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στα Τίρανα ο Μανώλης Κεφαλογιάννης συναντήθηκε με αξιωματούχους της αλβανικής κυβέρνησης και τον Αλβανό συμπρόεδρο της Μικτής Επιτροπής ΕΕ-Αλβανίας Taulant Balla, στους οποίους έθεσε το ζήτημα της άδικης και συνεχιζόμενης προφυλάκισης του Φρέντη Μπελέρη.

Συναντήθηκε, επίσης στα Τίρανα με τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο και τον Βαγγέλη Ντούλε βουλευτή του αλβανικού κοινοβουλίου και εκπρόσωπο της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία.

Στις Βρυξέλλες, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης συναντήθηκε με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα και την εισηγήτρια της Έκθεσης για την ένταξη πορεία της Αλβανίας ευρωβουλευτή Ισαμπέλα Σάντος, τις οποίες ενημέρωσε για το ταξίδι που πραγματοποίησε στην Αλβανία και την άδικη κράτηση του δημάρχου Χειμάρρας από τις Αλβανικές Αρχές.

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης ζήτησε από την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα να αναλάβει πρωτοβουλία για να τερματιστεί άμεσα η άδικη και μεροληπτική μεταχείριση κατά του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ