Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κινητοποίηση για να αποδοθεί στον λαό ο Λόφος Κοπανά

Κινητοποίηση στο Δημαρχείο Βύρωνα, για να αποδοθεί στον λαό χωρίς όρους, προϋποθέσεις και αποζημίωση προς τους ιδιώτες, ο Λόφος Κοπανά, έκανε το Συντονιστικό Σωματείο και Φορέων. Οι εκπρόσωποι των φορέων απαιτούν άμεση επίλυση του θέματος με νομοθετική ρύθμιση.

Τα Σωματεία και οι φορείς που απαρτίζουν το Συντονιστικό και ειδικότερα ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ρόζα Ιμβριώτη», ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, το παράρτημα Βύρωνα – Καισαριανής – Υμηττού του Συνδικάτου Οικοδόμων, οι Δημοκρατικοί Σύλλογοι Γυναικών Βύρωνα και Δάφνης – Υμηττού, το παράρτημα Βύρωνα και Δάφνης – Υμηττού της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ, η Ένωση ΕΒΕ Βύρωνα, η Επιτροπή Ειρήνης Δάφνης – Υμηττού, η προσωρινή διοίκηση του Συλλόγου Γονέων του 4ου Νηπιαγωγείου Βύρωνα, συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης μπροστά στο 5ο και στο 11ο Δημοτικό Σχολείο στα Νταμάρια.

Από εκεί κατευθύνθηκαν με πορεία Δημαρχείο Βύρωνα, φωνάζοντας δυνατά: «Ούτε ανταλλάγματα ούτε συμβιβασμό, ο λόφος Κοπανά ανήκει στο λαό», «ότι και αν υπόσχονται, ξέρουμε καλά, οι αγώνες μας θα σώσουν το λόφο Κοπανά» και «με αγώνες κατακτήθηκε ο Λόφος Κοπανά, αυτό θα ξαναγίνει ακόμα μια φορά».

Η Θεοδώρα Δριμάλα, μέλος του Συντονιστικού και πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη», παρουσίασε την πρόταση ψηφίσματος με την οποία οι φορείς τονίζουν τα εξής:

«Εκφράζουμε την επιφύλαξή μας για τους σκοπούς και την πορεία της πρωτοβουλίας που πήρε η κυβέρνηση, που για την ώρα είναι απλά μια διακήρυξη και η ζωή έχει δείξει και αποδείξει ότι τέτοιες διακηρύξεις δεν τηρούνται (π.χ. Άγιος Κοσμάς).

Δεν επενδύουμε στα αστικά δικαστήρια γιατί η ίδια η ζωή έδειξε ότι τις περισσότερες φορές είναι με τους ιδιώτες, όπως ακριβώς αποδείχτηκε από τις αποφάσεις του Εφετείου το 2020-21 και του Αρείου Πάγου στις 22/6/2023.

Ζητάμε από το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Βύρωνα να υιοθετήσει και να στηρίξει χωρίς ήξεις αφίξεις τη θέση μας ”να γίνει τώρα νομοθετική ρύθμιση με ευθύνη της κυβέρνησης με την οποία να αποδοθεί στον λαό μέσω των Δήμων Βύρωνα και Δάφνης-Υμηττού οριστικά και τελεσίδικα ο λόφος Κοπανά με όλες τις εγκαταστάσεις του” και ταυτόχρονα να δηλωθεί ξεκάθαρα ότι δε δεχόμαστε να πληρώσει ο λαός της περιοχής για τον Λόφο Κοπανά, που τον κατέκτησε με αγώνες και πλήρωσε τις εγκαταστάσεις που φτιάχτηκαν, γι’ αυτό αποτελούν κτήμα του λαού. Επιπλέον να δηλωθεί ότι καμία υποχρέωση δεν έχει ούτε το κράτος ούτε κανένας Δήμος ούτε κανένας κάτοικος να δώσει έστω και ένα ευρώ στους ιδιώτες που τον διεκδικούν με χαρτιά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Η Ελληνική Επανάσταση έγινε πριν δύο αιώνες και κανείς δεν μπορεί να επικαλείται πλέον τέτοια χαρτιά ιδιοκτησίας.

Τέλος, ζητάμε από τους Δήμους Βύρωνα και Δάφνης – Υμηττού να συμπορευτούν με τους αγώνες του Συντονιστικού Σωματείων και Φορέων αλλά και όλων των μαζικών φορέων της περιοχής και να μην επενδύουν στα αστικά δικαστήρια που έχει αποδειχτεί ότι διαλέγουν πλευρά, όπως έδειξαν και οι αποφάσεις του Εφετείου το 2020-21 και του Αρείου Πάγου στις 22/6/2023».

Καταλήγοντας υπογράμμισε ότι σήμερα δεν είμαστε «γιορταστικοί», αφού έχει αποδειχθεί ότι οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις άλλα είπαν και άλλα έκαναν. Παράλληλα είπε πως «εκείνο που κερδίζει είναι οι αγώνες και εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας με πολύμορφες δράσεις και κινητοποιήσεις».

Διαβάστε επίσης: Προχωρά η απόδοση των Θεάτρων Βράχων στους πολίτες

Ειδήσεις από τον Βύρωνα στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ