Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Έργα 14 εκ. ευρώ στον Βύρωνα από την Περιφέρεια

Το Δήμο Βύρωνα επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο των περιοδειών που έχει ξεκινήσει σε όλη την Αττική με στόχο να ενημερωθεί για την πορεία υλοποίησης σημαντικών έργων και υποδομών που πραγματοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, ενώ ταυτόχρονα ενημερώθηκε για τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Η Περιφέρεια Αττικής έχει χρηματοδοτήσει στην περιοχή του Βύρωνα κατά την τρέχουσα αυτοδιοικητική περίοδο, μέσω προγραμμάτων και χρηματοδοτικών εργαλείων (ΠΕΠ Αττικής, ίδιοι πόροι, κ.τ.λ.π.) έργα με συνολικό προϋπολογισμό περίπου 14 εκατ. ευρώ.

Στο πλαίσιο της περιοδείας του ο κ. Πατούλης μετέβη στο Δημαρχείο όπου τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος Γ. Κατωπόδης και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν, παρουσία αντιδημάρχων και υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου, τόσο για την πορεία των έργων που υλοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, όσο και για αυτά που προγραμματίζονται την επόμενη περίοδο.

Ακολούθως επισκέφθηκε το 1ο Γυμνάσιο και το 1ο ΓΕΛ όπου έχουν ολοκληρωθεί έργα βιοκλιματικής ανάπλασης με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους εργαζόμενους κυρίως για το πρόγραμμα διανομής τροφίμων μέσω του επισιτιστικού προγράμματος ΤΕΒΑ, αλλά και τα υπό εξέλιξη οδικά έργα-διάνοιξη οδού στη συμβολή των οδών Τμώλου και Μαγνησίας.

Ο περιφερειάρχης με αφορμή την επίσκεψη του στον Βύρωνα μετέβη και στον Ιερό Ναό Αγ. Δημητρίου όπου παρακολούθησε δέηση στην εικόνα της Παναγίας της Παρηγορήτριας. Τον υποδέχθηκε ο προϊστάμενος του Ναού Πατέρας Χριστόδουλος, ο οποίος και τον ευχαρίστησε για τη διαχρονική αρωγή του στο έργο της Εκκλησίας. Με τον Πατέρα Χριστόδουλο συζήτησαν για το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας. Ο κ. Πατούλης τον συνεχάρη για την προσφορά και τη στήριξη σε ευπαθείς ομάδες πολιτών και με την καθημερινή διανομή 160 μερίδων φαγητού. Ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι θα είναι στο πλευρό τους για τη στήριξη των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη, ενώ αναφέρθηκε και στη στενή συνεργασία της Περιφέρειας και της Εκκλησίας για την υλοποίηση προγραμμάτων και δράσεων που έχουν στο επίκεντρο το κοινωνικό έργο. Η περιοδεία του κ. Πατούλη ολοκληρώθηκε σε κεντρικό καφέ της πόλης όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με πολίτες και εκπροσώπους τοπικών φορέων.

Γ. Πατούλης: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στο Δήμο και να σχεδιάζουμε ένα καλύτερο αύριο για την πόλη»

Τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη αλλά και τα αναγκαία βήματα προκειμένου να ωριμάσουν νέα έργα κατά τη νέα προγραμματική περίοδο, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της πόλης.

Ο κ. Κατωπόδης εξήρε την πολύ καλή συνεργασία που έχει με την Περιφέρεια και ευχαρίστησε προσωπικά τον κ. Πατούλη, επισημαίνοντας πως με τη συμβολή του έχουν γίνει σημαντικά έργα στον Δήμο που έχουν αλλάξει την εικόνα της πόλης. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Θέατρο Βράχων με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας, στα έργα ανάπλασης των προσφυγικών Καρέα που ολοκληρώθηκαν με χρηματοδότηση της Περιφέρειας ύψους 4.2 εκ. ευρώ. Επισημαίνεται πως αντικείμενο των έργων ήταν η ανάπλαση της περιοχής μεταξύ των προσφυγικών πολυκατοικιών, συνολικής έκτασης περίπου 25 στρεμμάτων. Ειδικότερα υλοποιήθηκαν έργα αναδιαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου, κατασκευής πεζοδρομίων, διαμόρφωσης των υφιστάμενων πλατειών, δημιουργίας χώρων πρασίνου, χώρων περιπάτου και αναψυχής, παιδικών χαρών, καθιστικών, χώρων parking. Παράλληλα αναφέρθηκε στις ενεργειακές αναβαθμίσεις σχολείων και του Δημαρχείου, στον εξοπλισμό που δόθηκε από την Περιφέρεια για τη διαχείριση και ανακύκλωση στερεών αποβλήτων αλλά και σε κρίσιμα οδικά έργα που γίνονται στην πόλη. Στο πλαίσιο της συζήτησης ο κ. Κατωπόδης έθεσε το θέμα της χρηματοδότησης για την ανακαίνιση του δημοτικού σταδίου-αλλαγή ταρτάν, με τον Περιφερειάρχη να τον ενημερώνει πως άμεσα θα υπάρξει έγκριση της χρηματοδότησης του έργου, ύψους 1.6 εκ. ευρώ προκειμένου να ενταχθεί στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας και να υπογραφεί η σχετική προγραμματική σύμβαση.

Ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε το Δήμαρχο για την πολύ καλή συνεργασία και τη θερμή υποδοχή, επισημαίνοντας πως όταν ο Α’ και Β΄ Βαθμός Αυτοδιοίκησης συνεργάζονται αρμονικά, τότε το αποτέλεσμα είναι ορατά έργα, προς όφελος των πολιτών και των τοπικών οικονομιών. «Είμαστε κοντά σας και έτοιμοι να ακούσουμε τις ανάγκες της πόλης, προκειμένου να συνεχίσουμε να σχεδιάζουμε και άλλα έργα για το μέλλον με ισχυρό αναπτυξιακό πρόσημο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ιδιαίτερα εστίασε στις αναπλάσεις των προσφυγικών στον Καρέα, στο διαδημοτικό αντιπλημμυρικό έργο στην περιοχή Καρέα και Αναστάσεως, στον εκσυγχρονισμό σχολικών υποδομών και αθλητικών εγκαταστάσεων, στις ενεργειακές αναβαθμίσεις των σχολείων. Παράλληλα αναφέρθηκε στα προγραμματισμένα έργα αποπεράτωσης του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού Αγ. Γεωργίου Καρέα με χρηματοδότηση της Περιφέρειας ύψους 1.4 εκ. ευρώ, στη χρηματοδότηση Κοινωνικών Δομών με 2 εκ. ευρώ, στη στήριξη των ευάλωτων ομάδων μέσω της διανομής τροφίμων στο πλαίσιο του προγράμματος ΤΕΒΑ, αλλά και στην προμήθεια σύγχρονων απορριμματοφόρων και καφέ κάδων στο Δήμο, στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου προγράμματος που υλοποιεί η Περιφέρεια σε όλη την Αττική με στόχο την ενίσχυση της ανακύκλωσης στερεών αποβλήτων. Μάλιστα όπως επισήμανε στο ποσό των 200 εκ. ευρώ που διατίθενται για την προμήθεια του συγκεκριμένου εξοπλισμού στους Δήμους, εξετάζεται με πολύ σοβαρές προοπτικές να προστεθεί το ποσό των 50 εκ. ευρώ, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των Δήμων. «Σε συνδυασμό με τις Πράσινες γωνιές ανακύκλωσης αλλά και το Πρόγραμμα Green City που υλοποιούμε σε όλους τους Δήμους», είπε, «στοχεύουμε να μετατρέψουμε την Αττική σε μία Περιφέρεια-Πρότυπο σε αυτόν τον τομέα».

Διαβάστε επίσης: Περιφέρεια Αττικής: Συνεχίζει τις παρεμβάσεις για ενίσχυση οδικής ασφάλειας στην παραλιακή λεωφόρο Βάρκιζας – Σουνίου

Eιδήσεις για την Αυτοδιοίκηση στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ