Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Συνεχίζεται η κατασκευή του Πολυδύναμου Αθλητικού Κέντρου

Με την δυναμική παρέμβαση του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη ξεπεράστηκε άλλος ένα σκόπελος στην υλοποίηση της κατασκευής του νέου κλειστού Γυμναστηρίου βιοκλιματικού-πολυδύναμου αθλητικού κέντρου του Δήμου Νέας Σμύρνης. Η ανέγερση προχωρά απρόσκοπτα καθώς βρέθηκαν οι λύσεις που απαιτούνταν ώστε τα έργα να προχωρήσουν σύμφωνα με το σχεδιασμό που έχει γίνει.

Η κατασκευή του Βιοκλιματικού γυμναστηρίου, χρηματοδοτείται με πόρους της Περιφέρειας Αττικής συνολικού προϋπολογισμού 21.800.000 ευρώ. Η επανέναρξη των εργασιών, είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων προσωπικών ενεργειών του περιφερειάρχη Αττικής, προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα για τις επιπλέον ανάγκες που «προέκυψαν λόγω αντικειμενικών συνθηκών», ώστε να ολοκληρωθεί εντός του χρονοδιαγράμματος των δύο ετών.

Το έργο, αν και είχε δημοπρατηθεί από την προηγούμενη Διοίκηση της Περιφέρειας, ωστόσο είχε σταματήσει εξαιτίας ελλείψεων στο σχεδιασμό, ενώ προέκυψαν επιπλέον προβλήματα μετά από απαιτήσεις του αναδόχου. Ο ελλειμματικός προϋπολογισμός, η έλλειψη μελετών εφαρμογής, η λάθος άδεια δόμησης και η κατάληψη του χώρου κατασκευής είναι μερικά μόνο από τα προβλήματα που χρειάστηκε να διαχειριστεί η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη σχετική εξέλιξη και υπογράμμισε, τη προσωπική του βούληση, αλλά και των στελεχών της Περιφέρειας, παρά τα όποια προσκόμματα να κατασκευαστεί το έργο. Στο πλαίσιο αυτό, όπως επισήμανε, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας και του Δήμου Ν. Σμύρνης, εργάστηκαν συντονισμένα και εντατικά, προκειμένου να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για την έναρξη του έργου, το οποίο ήταν «κολλημένο» για 2 χρόνια.

«Αντιμετωπίσαμε με επιτυχία όλες τις δυσκολίες και πλέον είμαστε περισσότερο από ποτέ άλλοτε στη κατασκευή ενός σημαντικού αθλητικού κέντρου για τον κόσμο της Νέας Σμύρνης και τους κατοίκους της. Η βούλησή μας να γίνει το έργο ήταν από την αρχή ξεκάθαρη και σαφής. Παρά τις συνεχείς δυσκολίες συνεχίσαμε ακάθεκτοι να στηρίζουμε το έργο, ενώ καλύψαμε και επιπλέον χρηματοδοτικές ανάγκες που προέκυψαν, προκειμένου να αποσοβήσουμε και τον κίνδυνο να σταματήσει και πάλι», επισήμανε ο Γιώργος Πατούλης και πρόσθεσε ότι πρόκειται για ένα έργο, το οποίο «θα αποτελεί ένα “κόσμημα” για τον Δήμο Νέας Σμύρνης και θα είναι στη διάθεση των κατοίκων και των αθλητικών συλλόγων, λειτουργώντας ως αθλητικό κέντρο, αλλά και ως κέντρο πολιτισμού».

Το Πολυδύναμο Αθλητικό Κέντρο Νέας Σμύρνης

Το νέο Πολυδύναμο Αθλητικό Κέντρο κατασκευάζεται επί των οδών Αρτάκης και Εθνικής Στέγης, στη θέση του παλιού κλειστού γυμναστηρίου. Πρόκειται για ένα σύγχρονο κτήριο πολλαπλών χρήσεων με χωρητικότητα 3.514 θέσεων, που θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις για εξοικονόμηση ενέργειας και με αυτόνομη – κατά το δυνατόν – ενεργειακή κάλυψη των αναγκών του. Θα διαθέτει επίσης όλες όσες κρίνονται απαραίτητες θέσεις εγκατάστασης εναλλακτικών συστημάτων ηλεκτρικού ρεύματος, θέρμανσης και ψύξης. Ο συνδυασμός της ενεργειακής κάλυψης με τη βιοκλιματική αντιμετώπιση των συστημάτων δόμησης θα προβάλλει την αποδοτικότητα των λειτουργιών του κτιρίου όχι μόνο στα αθλητικά αλλά και στα κοινωνικά δρώμενα του Δήμου.

Διαβάστε επίσης: Που είναι η Δημοτική Αρχή;

Ειδήσεις από τη Νέα Σμύρνη στο amarysianotia.gr

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ