Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Περίπου 500 κιλά υπολειμμάτων τροφών από 9 νηπιαγωγεία της πόλης

Περίπου 500 κιλά υπολειμμάτων τροφών συγκεντρώθηκαν σε 9 νηπιαγωγεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, που συμμετείχαν το περασμένο σχολικό έτος στη δράση ανακύκλωσης σε Καφέ Κάδο, και στην εικαστική δράση ευαισθητοποίησης με χρήση βίντεο και τίτλο «Φαγητό στο πιάτο μας ή στον κάδο μας;».

Η δράση ολοκληρώθηκε, στο πάρκο Μικρασιατών της Βούλας, σε εκδήλωση βράβευσης μαθητών και εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στις ανωτέρω δράσεις και τα σχολεία που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους στις δράσεις έλαβαν από ένα χρηστικό και ένα συμβολικό δώρο για τη σχολική τους μονάδα.

Συνολικά συγκεντρώθηκαν περίπου 500 κιλά υπολειμμάτων τροφών από εννέα νηπιαγωγεία που συμμετείχαν στη δράση ανακύκλωσης σε Καφέ Κάδο. Τα σχολεία συγκέντρωσαν από τους δημότες – μέλη της πλατφόρμας συνολικά 6.000 πόντους επιβράβευσης.

Την πρώτη θέση κατέλαβε το νηπιαγωγείο Βάρκιζας (135 κιλά και 3500 πόντους επιβράβευσης), τη δεύτερη θέση το 2ο νηπιαγωγείο Βάρης (99 κιλά και 50 πόντους επιβράβευσης) και την τρίτη θέση το νηπιαγωγείο Βουλιαγμένης (61 κιλά και 200 πόντους επιβράβευσης).

Επιπλέον, από τρία γυμνάσια του Δήμου που συμμετείχαν στη δράση, οι μαθητές με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών ανέδειξαν τα οφέλη της «Μείωσης Σπατάλης τροφίμων» δημιουργώντας πέντε βίντεο τα οποία και συγκέντρωσαν συνολικά 100.000 και πλέον πόντους επιβράβευσης από τους δημότες – μέλη της πλατφόρμας.

Τα βίντεο είναι προσβάσιμα στην πλατφόρμα του Δήμου.

Την πρώτη θέση πήρε το 1ο γυμνάσιο Βούλας με το βίντεο
«Ο πλανήτης στα χέρια μας» (53.050 πόντοι επιβράβευσης), τη δεύτερη θέση το 1ο γυμνάσιο Βάρης με το βίντεο «Food waste» (32.950 πόντοι επιβράβευσης) και την τρίτη θέση το 2ο γυμνάσιο Βούλας με το βίντεο «Τι κάνω με τον καφέ κάδο;» (4.000 πόντοι επιβράβευσης).

Όλοι οι μαθητές που συμμετείχαν στις δράσεις θα έλαβαν Zero Waste Kit Ανακύκλωσης και έπαινο για το σχολείο τους.

Στον χώρο της βράβευσης τοποθετήθηκε «Πάρκο Ανακύκλωσης» στο οποίο οι μαθητές με τη συνοδεία των γονέων και εκπαιδευτικών είχαν τη δυνατότητα να απασχοληθούν με ειδικά διαδραστικά παιχνίδια που έχουν ως θέμα τη διαλογή στην πηγή.

Επιπλέον, εντός του πάρκου ήταν τοποθετημένοι καφέ κάδο με βιοφίλτρο στο καπάκι, για την απορρόφηση των δυσάρεστων οσμών. Ο καφέ κάδος με βιοφίλτρο εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα κομποστοποίησης.

Στόχος του Δήμου είναι να συνεχιστεί η πρωτοβουλία αυτή και την ερχόμενη σχολική χρονιά.

Διαβάστε επίσης: Πρεμιέρα στις 10/7 για το καλοκαιρινό μουσικό σχολείο

Ειδήσεις από Bάρη – Βούλα – Βουλιαγμένη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ