Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κοινό μέτωπο της αντιπολίτευσης κατά της δημοτικής Αρχής

Ως ένδειξη δημιουργίας κοινού αντιπολιτευτικού μετώπου, ενόψει και των αυτοδιοικητικών εκλογών, χαρακτηρίζεται η επίθεση από σύσσωμή της αντιπολίτευση κατά την διάρκεια της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο του θέματος του οδοφωτισμού, ενώ αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός, ότι μετά την σφοδρή αντιπαράθεση με τα στελέχη της διοικούσας Αρχής, οι σύμβουλοί της αντιπολίτευσης αποχώρησαν, καταγγέλοντας μεθοδεύσεις.

Αφορμή της έντασης αποτέλεσε το θέμα της αναβάθμισης του οδοφωτισμού, με τη δημοτική αρχή να φέρνει προς συζήτηση μια νέα μελέτη για το μοντέλο χρηματοδότησης του έργου.
Σε αντίθεση με την προηγούμενη μελέτη που είχε εισηγηθεί πριν περίπου 1,5 χρόνο και η οποία κόστιζε περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ, η νέα μελέτη που έφερε για συζήτηση η διοίκηση του Δήμου ανερχόταν στα 4 εκατομμύρια, γεγονός που προκάλεσε απορίες, αλλά και αντιδράσεις στην αντιπολίτευση.

Τη νέα μελέτη παρουσίασε στο δημοτικό συμβούλιο εκπρόσωπος της εταιρείας «ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ», η οποία είχε αναλάβει την εκπόνησή της. Η ίδια εταιρεία είχε αναλάβει και την εκπόνηση μιας συγκριτικής μελέτης το 2022, η οποία παρουσίαζε το προηγούμενο μοντέλο των 10 εκατομμυρίων , ως το πλέον συμφέρον για τον Δήμο.

Η πρόταση αυτή προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση όλης της αντιπολίτευσης, με τους δημοτικούς συμβούλους να καταγγέλλουν πως δεν είχαν ενημερωθεί για το ενδεχόμενο ψηφοφορίας, ενώ παράλληλα υπήρχαν μομφές περί «μεθόδευσης», με το επιχείρημα πως η ψηφοφορία θα πραγματοποιούνταν λίγα λεπτά πριν τη 1 τα ξημερώματα και ενώ απουσίαζαν πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης.

Για τον λόγο αυτό, σύσσωμη η αντιπολίτευση αποχώρησε, εν μέσω αντιδράσεων ενώ η σκοπιμότητα της μελέτης εγκρίθηκε από τους 16 παρόντων δημοτικών συμβούλων που παρέμειναν στην αίθουσα και οι πρόσκεινται στην παράταξη του Δημάρχου.

Ο δήμαρχος, Γ. Χατζηδάκης, σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι: «Παρότι η αρμοδιότητα της σχετικής απόφασης ανήκει στην Οικονομική Επιτροπή, για λόγους διαφάνειας και δημοκρατικής ευαισθησίας και μόνον, η Δημοτική Αρχή εισήγαγε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να επικυρωθεί έστω και συμβολικά, με την αναγνώριση της ανάγκης για άμεση επίλυση του προβλήματος».

Διαβάστε επίσης: «Πρώτα Η Ηλιούπολη»: Επίθεση Σ. Ψυρρόπουλου για την δημόσια περιουσία

Ειδήσεις από την  Ηλιούπολη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ