Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Μέτρα για τον καύσωνα από Δήμους και Περιφέρεια Αττικής

Έτοιμοι για την αντιμετώπιση των υψηλών θερμοκρασιών που θα πλήξουν και την Αττική είναι οι Δήμοι, οι οποίοι έχουν ήδη ανακοινώσει τους χώρους όπου θα μπορούν να βρουν λίγη δροσιά όσοι από τους κατοίκους επιθυμούν.

Πρώτίστως η διάθεση κλιματιζόμενων χώρων αφορά σε άτομα μεγάλης ηλικίας, καθώς και αυτά που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα υγείας από τις υψηλές θερμοκρασίες που σύμφωνα με την ΕΜΥ θα φτάσουν ως και τους 43 βαθμούς κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Στο πλαίσιο αυτό έτοιμες είναι και οι κινητές μονάδες, όπως στων υπηρεσιών Βοήθειας στο Σπίτι που θα σπεύδουν όπου παραστεί ανάγκη και θα μεταφέρουν όσους χρειάζονται βοήθεια στις διαμορφωμένες αίθουσες κάθε δήμου.

Και βέβαια να σημειώσουμε ότι και οι δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας έχουν λάβει σαφείς εντολές να βρίσκονται σε επιφυλακή προκειμένου να παρέχεται άμεσα βοήθεια σε όσους αντιμετωπίσουν προβλήματα από την ζέστη.

Οι ενδιαφερόμενοι μπούν να απευθύνονται και να ζητούν βοήθεια, καθώς και να ενημερώνονται για τις κλιματιζόμενες αίθουσες από τους Δήμους.

Πάντως, εκτός των όποιων μέτρων που λαμβάνονται, από τους αρμοδίους εφιστάται σε όσους ανήκπυν στις ευπαθείς ομάδες να τηρούν τα μέτρα αυτοπροστασίας και να μην εκτίθεντε στην ζέστη.

Παράλληλα, σε ετοιμότητα βρίσκονται και τα στελέχη των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας τόσο των Δήμων, όσο και της Περιφέρειας Αττικής για την αντιμετώπιση κινδύνου δασικών πυρκαγιών που θα είναι αυξημένος τις ημέρες του καύσωνα.

Για τον λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε και ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας με την συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων, ώστε να υπάρχει συντονισμός των δυνάμεων και των δράσεων σε περίπτωση φωτιάς.

Τόσο οι δήμοι, εντός των ορίων των οποίων υπάρχει δάσος, όσο και η Περιφέρεια έχουν θέσει τις δυνάμεις τους σε κατάσταση επιφυλακής με συνεχείς περιπολίες στα περιαστικά δάση μετέχοντας επικουρικά στο έργο της Πυρσβεστικής, αλλά και της Αστυνομίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ