Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

Την ΕΕΤΑΑ επισκέφθηκε ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου

Τα γραφεία της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) επισκέφθηκε την Τρίτη 11 Ιουλίου ο νέος πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου.

Τον Λ. Κυρίζογλου συνόδευαν ο Α΄ αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος, ο Β΄ αντιπρόεδρος και δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς και ο γ.γ. του Δ.Σ. Δημήτρης Καφαντάρης.
Το προεδρείο της ΚΕΔΕ συναντήθηκε με τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΕΤΑΑ Δημήτρη Μαραβέλια και Σπύρο Σπυρίδων αντίστοιχα, καθώς και τα διευθυντικά στελέχη της Εταιρίας.

Στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε, έγινε ενημέρωση, τόσο από την διοίκηση όσο και από τα διευθυντικά στελέχη της εταιρίας, για το νέο πενταετές επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΕΤΑΑ, για τα έργα και τις δράσεις που υλοποιούνται αυτήν την περίοδο, εν όψει μάλιστα και των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών α΄ και β΄ βαθμού, για την σημαντική λειτουργία της Τεχνικής Υπηρεσίας, η οποία χρειάζεται περεταίρω στήριξη, καθώς επίσης και για τα θέματα που αντιμετωπίζει στη λειτουργία της η Εταιρία, εξαιτίας της έλλειψης σημαντικού αριθμού επιστημονικού προσωπικού αλλά και οικονομικών πόρων.

Τόσο ο κ. Κυρίζογλου όσο και οι κ.κ. Κάρναβος και Κουκάς και Καφαντάρης, εξήραν τον ρόλο της ΕΕΤΑΑ, και μίλησαν με θερμά λόγια για την σημαντική συμβολή της σε πολλά μεγάλα αλλά και μικρότερα έργα της αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού.

Ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογράμμισε ιδιαίτερα το γεγονός ότι, «η συνεργασία της ΚΕΔΕ με την ΕΕΤΑΑ είναι αρμονική και σε πολύ καλό επίπεδο και αυτό θα συνεχιστεί και με την καινούργια διοίκηση, που, ούτως ή άλλως είναι η συνέχεια της απερχόμενης». Και πρόσθεσε «Μπορούμε μαζί να κάνουμε πολλά πράγματα αναφορικά με τα θέματα που απασχολούν όλους τους αιρετούς. Οικονομική αυτοτέλεια των Δήμων, αποκεντρωτικό σύστημα κ.α. Είσαστε το σημαντικότερο «εργαλείο» που έχουμε εμείς οι αιρετοί στα χέρια μας».

Όπως είπε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, «για να επιτευχθούν οι στόχοι μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, είναι απαραίτητο, με την πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ, να καθίσουμε όλοι μαζί σε ένα τραπέζι, ΕΕΤΑΑ, ΠΕΤΑ, ΙΤΑ, με προεξάχουσα φυσικά την ΕΕΤΑΑ, να συνεργαστούμε, να συντονιστούμε, για να δούμε πώς θα προχωρήσουμε, πώς θα πάμε μπροστά».

Κλείνοντας την ομιλία του ο Λ. Κυρίζογλου τόνισε ότι, η διοίκηση της ΚΕΔΕ είναι δίπλα στην εταιρία και το προσωπικό της. «Στηρίζουμε τη λειτουργία της και γι’ αυτό στις άμεσες προτεραιότητές μας, θα είναι η οικονομική ενίσχυσή της, ενώ είμαστε ανοικτοί σε κάθε πρόταση που θα συμβάλλει στην ενίσχυση του θεσμού της αυτοδιοίκησης και την επίλυση των προβλημάτων της», ανέφερε.

Από την πλευρά του, ο Σπ. Σπυρίδων συμφώνησε απόλυτα με την πρόταση του προέδρου της ΚΕΔΕ για συνεργασία της ΕΕΤΑΑ με το ΙΤΑ και την ΠΕΤΑ, προκειμένου να υπάρξουν συνέργειες μεταξύ αυτών των φορέων με απώτερο σκοπό την στήριξη των Δήμων και των Περιφερειών. «Η ΕΕΤΑΑ», είπε, «είναι ο θεματοθύλακας της θεσμικής μνήμης της αυτοδιοίκησης. Η συνεργασία που προτείνει ο πρόεδρος, με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο, γιατί πιστεύω ότι θα συμβάλλει θετικά στους στόχους μας».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Δ. Μαραβέλιας, υπογράμμισε την ανάγκη της συνεργασίας φορέων της αυτοδιοίκησης, γεγονός που θα συμβάλλει στο να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος μέχρι το τέλος της δημοτικής περιόδου και της ανάδειξης νέου Δ.Σ. στην ΚΕΔΕ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ