Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Έργα ανάπλασης στην Κάτω Ηλιούπολη

Να αναδείξουν την ομορφιά της περιοχής και να αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης είναι ο στόχος των έργων ανάπλασης που προχωρά ο Δήμος Ηλιούπολης.

Πρόκειται για έργα που αναμένεται να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό στην περιοχή της Κάτω Ηλιούπολης και θα την αναμορφώσουν και θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Σύμφωνα με την δημοτική Αρχή πρόκειται για την «Αναζωογόνηση Αναβάθμιση Αστικού Περιβάλλοντος», δηλαδή το στρατηγικό πλάνο του Δήμου Ηλιούπολης, το οποίο προκύπτει από μια αλληλουχία στοχευμένων δράσεων και παρεμβάσεων της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου Γιώργου Χατζηδάκη, που στοχεύει στον εκσυγχρονισμό της φυσιογνωμίας της πόλης και θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και στη βελτίωση της καθημερινότητάς τους.

Η πρώτη ζώνη αναπτύσσεται στην Κάτω Ηλιούπολη, κατά μήκος κυκλοφοριακών αξόνων, έκτασης 183.903,22 τ.μ., από το νοτιοδυτικό άκρο και καταλήγει στο κεντρικό γεωγραφικά σημείο του Δήμου, διασχίζοντας την πορεία από την οδό Παπαναστασίου στην οδό Ηρούς Κωνσταντοπούλου, Κυπρίων Ηρώων, Εθνάρχου Μακαρίου και τμήμα της Μαρίνου Αντύπα έως την Πλατεία Εθνικής Αντίστασης.
Συγκεκριμένα, περιλαμβάνει παρεμβάσεις με την προμήθεια και τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού, εξοπλισμού υπαίθριας άθλησης, εξοπλισμού παιδικής χαράς, φυτικού υλικού, σύγχρονου αρδευτικού συστήματος με τηλε-έλεγχο, πίστας ποδηλασίας, διαδραστικών μουσικών πάρκων, «έξυπνων» καθιστικών και φωτιστικών με σκοπό την αναβάθμιση του αστικού ιστού του Δήμου.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις αισθητικής βελτίωσης των κοινοχρήστων χώρων, ενώ θα υπάρξει μέριμνα για την αποκατάσταση της προσβασιμότητας των ΑμεΑ.

Επιπλέον αναβαθμίστηκε ο φωτισμός με Led σε όλους τους χώρους που θα πραγματοποιηθούν οι παρεμβάσεις και θα δημιουργηθούν νέοι χώροι πρασίνου για τη μείωση των εκπομπών CO2.

Ο δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης αναφερόμενος στο μεγάλο έργο τονίζει: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που ένας στόχος ετών, μετά από προσπάθειές μας, πραγματοποιείται. Στόχος μας είναι έργα που αναδεικνύουν την ομορφιά του τόπου μας και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των δημοτών μας!».

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου σύμφωνα με εκτιμήσεις ανέρχεται σε 5.703.696,79€ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του υπουργείου Εσωτερικών.

Να σημειωθεί ότι η δεύτερη ζώνη παρέμβασης θα αναπτυχθεί στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, σε κυκλοφοριακούς άξονες έκτασης 35.921,95 τ.μ., ξεκινάει πλησίον του κεντρικού τομέα του Δήμου, από το Πάρκο Μπέλες και καταλήγει στο βορειοανατολικό άκρο στο πέρας της οδού Πατρ. Γρηγορίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ