Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Περιπολίες στην Αττική από την Περιφέρεια

Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας, καθώς σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις είναι ιδιαίτερα αυξημένος ο κίνδυνος πυρκαγιάς.

Με εντολή του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, 17 οχήματα 4χ4 τα οποία έχουν τη δυνατότητα άμεσης πυρόσβεσης, πραγματοποιούν περιπολίες στα πάρκα και στα άλση που είναι στη δικαιοδοσία της Περιφέρειας, όπως το Πάρκο Τρίτση, το Πεδίον του Άρεως, ο Λόφος Φινοπούλου και το Αττικό Άλσος.

Επίσης, σε συνεργασία με τους Δήμους, το Σύνδεσμο Δήμων για την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και το Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), βρίσκονται οχήματα σε: Άλσος Χαϊδαρίου, Λυκόβρυση, Άλσος Συγγρού-Μαρούσι, Πεντέλη, Υμηττός, Δήμος Ωρωπού, Δήμος Διονύσου, Δήμος Μαραθώνα, Δήμος Παλλήνης, Δήμος Ραφήνας, Λαύριο, Λεωφόρος Χασιάς-Πάρνηθα.

Παράλληλα, κατόπιν συνεργασίας της Περιφέρειας Αττικής με την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή, πραγματοποιούνται περιπολίες από τον κυνηγετικό σύλλογο Κορωπίου στη θέση Σέσι Κορωπίου, από τον κυνηγετικό σύλλογο Λαυριου σε όλο το Λαύριο, ενώ επικουρούν τις περιπολίες στο Άλσος Τρίτση, στο Πεδίον του Άρεως και στο Αττικό Άλσος (Συνοικία Παπανδρέου ).

Τέλος γίνονται περιπολίες στις περιοχές που κάηκαν από τους κυνηγετικούς συλλόγους Μεγάρων, Ελευσίνας και Ασπρόπυργου.

Επισημαίνεται πως πολίτες και Δήμοι μπορούν να ενημερώνονται η να αναφέρουν τυχόν προβλήματα στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής καλώντας τον αριθμό 2144084666.

Ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλη, μετέβησαν την Κυριακή στο Πάρκο Τρίτση όπου επιθεώρησαν τα οχήματα που περιπολούν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ