Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

Καλλιθέα: Καταγγελία για τον θάνατο εργαζομένου του δήμου

Μία σοβαρή καταγγελία για τη λειτουργία της Επιθεώρησης Εργασίας σχετικά με τον θάνατο 49χρονου εργαζομένου του Δήμου Καλλιθέας έκανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου, Ραφαήλ Μηλιώνης.

Όπως είπε, το μεσημέρι της Δευτέρας κάλεσε την Επιθεώρηση Εργασίας για να καταγγείλει το θανατηφόρο εργατικό συμβάν ωστόσο του είπαν ότι η γραμμή που είναι για τις καταγγελίες των εργασιακών θεμάτων είναι φορτωμένη. Παρόλο που του ζήτησαν να αφήσει τα στοιχεία του για να τον καλέσουν, ο κ. Μηλιώνης είπε ότι ουδέποτε τον πήραν πίσω.

«Εξουσιοδοτημένος από το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου πήρα τηλέφωνο στο 1555. Τους είπα για τον θεσμικό μου ρόλο, ότι είμαι πρόεδρος των εργαζομένων και μου απάντησαν ότι η γραμμή που είναι για τις καταγγελίες των εργασιακών είναι φορτωμένη. Μου ζήτησαν όλα τα στοιχεία προκειμένου να με καλέσουν εκείνοι. Δεν με πήραν ποτέ. Πήρα να καταγγείλω θανατηφόρο εργατικό συμβάν και δεν με πήραν ποτέ πίσω», είπε μιλώντας στον Realfm 97,8. Όπως ανέφερε, ο 49χρονος είχε σοβαρά προβλήματα υγείας και ως εκ τούτου «τη συγκεκριμένη ημέρα λόγω του καύσωνα δεν θα έπρεπε να δουλεύει λόγω και των έκτακτων μέτρων που είχαν τεθεί σε ισχύ από το υπουργείο Εργασίας αλλά και λόγω της εγκυκλίου του Δήμου».

Σημειώνεται ότι ο δήμαρχος Δημήτρης Κάρναβος έχει διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το περιστατικό.

Διαβάστε επίσης: ΣΥΔΝΑ: Εκπαίδευση 250 εργαζομένων σε ΜμΕ

Ειδήσεις από την Καλλιθέα στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ