Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Ημερίδα για το Κλίμα: Ανάγκη συνεργασίας όμορων Δήμων

Την ανάγκη συνεργασίας των όμορων Δήμων και την ανάληψη πρωτοβουλιών από το κράτος, σε ότι αφορά την κλιματική αλλαγή και τις συνθήκες ζωής στην πόλη, εξέφρασαν οι συμμετέχοντες στην ημερίδα με τίτλο «Ιχνηλατώντας το κλίμα της πόλης».

Στην ημερίδα συμμετείχε η δήμαρχος Αγίου Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου η οποία αναφέρθηκε σε δράσεις που υλοποιήθηκαν με την επιστημονική επιμέλεια του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) «Νερό, Βιόσφαιρα και Κλιματική Αλλαγή» και της Ελληνικής Μετεωρολογικής Εταιρείας.

Επίσης, συμμετείχε στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης μαζί με τον δήμαρχο Μοσχάτου – Ταύρου Ανδρέα Ευθυμίου, τον πολιτικός μηχανικός και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, Κωνσταντίνο Κουρέτα και τον μηχανολόγο μηχανικό Άγγελο Χασιώτης. Οι συμμετέχοντες μετέφεραν την εμπειρία τους σε θέματα αναβάθμισης των συνθηκών της πόλης, μέσα από τον σχεδιασμό και την υλοποίηση καινοτόμων παρεμβάσεων κατασκευαστικού, και μη, χαρακτήρα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκτός από εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού, πανεπιστημιακοί και προπτυχιακοί / μεταπτυχιακοί φοιτητές.

Την ημερίδα χαιρέτησε η Δρ. Αργυρή Παρασκευοπούλου, συνεργάτης του περιφερειάρχη και επικεφαλής του Δικτύου Climattica της Περιφέρειας Αττικής.

Ο καθηγητής Παναγιώτης Νάστος εισηγήθηκε το θέμα του αστικού βιοκλίματος, με έμφαση στους παράγοντες επιρροής του και τις μεθόδους προσδιορισμού της θερμικής αίσθησης.

Ο Δρ. Γεώργιος Σπυρόπουλος μίλησε για τις θερμικές εκπομπές οχημάτων και τον ρόλο της ηλεκτροκίνησης στη βελτίωση του μικροκλίματος της πόλης, ενώ η ερευνήτρια Βασιλική Αμπράση παρουσίασε παραδείγματα μικροκινητικότητας ως σύγχρονο μοντέλο μετακίνησης εντός πόλης και παραδείγματα υποδειγματικών αστικών αναπλάσεων από πόλεις του εξωτερικού συχνά με αξιοποίηση του υδάτινου στοιχείου. Τέλος, ο καθηγητής Γεώργιος Πρίφτης ανέλυσε χαρακτηριστικά της ανθρώπινης υγείας που εκτίθεται σε ατμοσφαιρικούς ρύπους του σύγχρονου αστικού περιβάλλοντος, δίνοντας έμφαση στην υγεία των παιδιών.

Διαβάστε επίσης: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Καλλιθέα και Παλαιό Φάληρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ