Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Τοιχογραφία του Μillo στην πόλη για τον Ίταλο Καλβίνο

Σε μια πολύ όμορφη εκδήλωση στον κήπο του Μουσείου Ιστορίας Βύρωνα, παρουσιάστηκε το έργο που θα φιλοτεχνήσει ο γνωστός Ιταλός καλλιτέχνης Francesco Camillo Giorgino, γνωστός ως MILLO, προς τιμήν του μεγάλου συγγραφέα Ίταλο Καλβίνο.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης και ο Πρόεδρος του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Φραντσέσκο Νέρι.

Στη συνέχεια ο καθηγητής Ιταλικής Φιλολογίας του ΕΚΠΑ (και κάτοικος Καρέα) Ιωάννης Τσόλκας, έκανε μια παρουσίαση του έργου του διανοούμενου και συγγραφέα Ίταλο Καλβίνο, που φέτος τιμάται με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του. Ακολούθησε ο Millo που παρουσίασε τη διαδρομή του από την αρχιτεκτονική στην street art και την έμπνευσή του πίσω από το έργο του.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, η επιτετραμμένη της ιταλικής πρεσβείας σε θέματα πολιτισμού, Βαλέρια Ρέτζιο, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα Γιώργος Πλακίδας, ο αντιδήμαρχος οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών Δημήτρης Κόκκαλης, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Βύρωνα Νατάσα Βαρουχάκη και η Δ/ντρια της Διεύθυνσης Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας Δώρα Ξυλογιάννη.

Διαβάστε επίσης: Δικαιολογητικά για βεβαίωση περί μη οφειλής ΤΑΠ

Ειδήσεις από τον Βύρωνα στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ