Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
spot_img

Μνημόνιο Συνεργασίας και αδελφοποίηση του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης με την Τσεντσόου της Κίνας

Ακόμα μια αδελφοποίηση προστίθεται στην αυτοδιοικητική διαδρομή του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης. Αντιπροσωπεία από την πόλη Zhengzhou (Τσεντσόου) επισκέφθηκε στις 3 Αυγούστου το Δημαρχείο Αργυρούπολης και είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Γιάννη Κωνσταντάτο στο πλαίσιο μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των δύο ιστορικών πόλεων.

Πρόκειται για μια από τις αρχαιότερες πόλεις της Κίνας που μετράει 3.600 χρόνια ιστορίας. Σήμερα αριθμεί περισσότερα από 10 εκ. κατοίκους σε πληθυσμό. Το Zhengzhou (Τσεντσόου) είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της επαρχίας Χενάν, στην βορειοανατολική Κίνα. Είναι κτισμένη στις νότιες όχθες του Κίτρινου Ποταμού. Εντός των διοικητικών ορίων της πόλης είναι η πόλη Ντένγκφεν, στην οποία βρίσκεται το μοναστήρι Σαολίν. Έχουν βρεθεί ίχνη κατοίκησης της περιοχής από την αρχή της νεολιθικής εποχής. Η πόλη πήρε το σημερινό της όνομα το 587 μ.Χ. Η πόλη άκμασε κατά την περίοδο των δυναστειών σούι, Τανγκ και πρώιμη δυναστεία Σονγκ. Σήμερα το Τσεντσόου είναι μια από τις μεγαλύτερες και ταχύτερα αναπτυσσόμενες πόλεις στη Κίνα. «Σε αυτή την πόλη γεννήθηκε η πορσελάνη και οι πολεμικές τέχνες, ενώ για τους Κινέζους θεωρείται ιερή καθώς υπήρξε και το εμπορικό τους σταυροδρόμι», όπως ανέφεραν κατά τη συνάντησή τους.

«Ανοίξαμε για μια ακόμη φορά την αυτοδιοικητική αγκαλιά μας και διευρύναμε τους ορίζοντες του Δήμου μας, με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας που αδελφοποιεί τις δύο ιστορικές πόλεις, το Zhengzhou με το Ελληνικό – Αργυρούπολη. Στο πλαίσιο πολλών σημαντικών συμφωνιών που θα κάνουμε συναντιούνται δύο μεγάλοι αρχαίοι πολιτισμοί, ο Κινεζικός με τον Ελληνικό, καθώς η πόλη μας έχει χιλιάδες χρόνια ιστορίας από τον Πόντο αλλά και στην Αττική. Καλωσορίσαμε την αποστολή και τους ευχαριστήσαμε για την τιμή που μας έκαναν», δήλωσε ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος.

Το κλίμα υπήρξε ευοίωνο και μας εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους αντιλαμβανόμενοι το μέγεθος των έργων που έχουν συντελεστεί στην πόλη μας αλλά και όλων όσων έπονται.

Το παρών στη συνάντηση έδωσε επίσης και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Τσαρπαλής. Με το πέρας της συνάντησης η αντιπροσωπεία από την Κίνα παρέδωσε στον δήμαρχο ένα δώρο από τις ανασκαφές των αρχαίων Κινέζων που συμβολίζει την αδελφοποίηση.

Το Σεπτέμβριο αντιπροσωπεία του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης θα ανταποδώσει την επίσκεψη στην Κίνα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ