Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Nasdaq: Η ανάπλαση στο Ελληνικό στην παγκόσμια εννιάδα

Εννέα κορυφαία έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη παγκοσμίως παρουσιάζει άρθρο που φιλοξενείται στον ιστότοπο του Nasdaq. Ανάμεσά τους, το έργο της ανάπλασης του Ελληνικού.

Όπως αναφέρεται στο άρθρο, το Ελληνικό βρίσκεται στην ηλιόλουστη Αθηναϊκή Ριβιέρα, μόλις 20 λεπτά μακριά από την Ακρόπολη, και αποτελεί το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη. Το έργο στοχεύει να γίνει ένας σημαντικός προορισμός για τον τουρισμό, τις επιχειρήσεις και την κατοικία – σημειώνεται – προσφέροντας στην ουσία μια έξυπνη πόλη ενσωματωμένη σε μια άλλη πόλη. Το Ελληνικό θα προσφέρει κατοικίες επώνυμες, παραθαλάσσιες και ανάμεσα σε πάρκα, καθώς και ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα και εμπορικά γραφεία. Οι ανέσεις περιλαμβάνουν ιδιωτικό πάρκο, μαρίνα, σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, αθλητικές εγκαταστάσεις και εγκαταστάσεις υγείας, καθώς και πολιτιστικούς χώρους. Με εκτιμώμενες 10.000 κατοικίες και 27.500 τετραγωνικά μίλια γραφείων, η έκταση στην οποία βρισκόταν το πρώην Διεθνές Αεροδρόμιο του Ελληνικού αναμένεται τώρα να προσελκύσει πάνω από 1 εκατομμύριο ανθρώπους. Το γενικό σχέδιο του έργου αξίας 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων σχεδιάστηκε από το βρετανικό αρχιτεκτονικό γραφείο Foster + Partners, το οποίο θεωρείται ένα από τα καλύτερα στον κόσμο. Με επικεφαλής την LAMDA Development, το έργο δίνει μεγάλη έμφαση στη βιωσιμότητα, τον τουρισμό και την προσβασιμότητα, εξασφαλίζοντας πιστοποιήσεις όπως LEED και SITES. «Η πρώτη φάση αναμένεται να εγκαινιαστεί το 2025, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει ακόμα χρόνος για να γίνετε πρώιμος επενδυτής σε ένα από τα πιο υποσχόμενα έργα της Ευρώπης.», καταλήγει το δημοσίευμα.

Το Ελληνικό βρίσκεται ανάμεσα στα Hudson Yards (Νέα Υόρκη), Union Park (Τορόντο), Al Habtoor Tower (Ντουμπάι), AMAALA (Σαουδική Αραβία), Diriyah Gate (Σαουδική Αραβία), MilanoSesto (Μιλάνο), Louvre Abu Dhabi Residences (Άμπου Ντάμπι) και New Cairo Capital (Αίγυπτος).

Διαβάστε επίσης: Έρχονται 33 νέα μεγάλα έργα στην πόλη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ