Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Βολτ Ελλάδας: “Τα γεγονότα στη Ν. Φιλαδέλφεια είναι η επιτομή της κατάλυσης του Κράτους”

Το Βολτ Ελλάδας,το ελληνικό κόμμα-μέλος του κινήματος Volt Europa που στοχεύει σε μια Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία δημοκρατική, ισότιμη και δίκαιη για όλους τους πολίτες της, σε σχόλιό του για τις νέες αποκαλύψεις για τις κυβερνητικές ευθύνες σχετικά με τη δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ, αναφέρει:

“Είναι στιγμές που τα λόγια είναι φτωχά, η αντοχή και η ανοχή έχουν εξαντληθεί.

Το Βολτ εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια, συγγενείς και φίλους, για τον τόσο άδικο χαμό του Μιχάλη Κατσουρή, νεαρού φίλου της ΑΕΚ το βράδυ της Δευτέρας 07 Αυγούστου 2023.

Ταυτόχρονα, με αίσθημα απερίγραπτα μεγάλης έκπληξης, δυσφορίας και απογοήτευσης, κι ενώ δεν έχουν περάσει ούτε 6 μήνες από το συγκλονιστικό δυστύχημα των Τεμπών, διαπιστώνει ότι η ζωή των Ελλήνων πολιτών συνεχίζει να είναι εκτεθειμένη σε απίθανα για στοιχειωδώς ευνομούμενο Ευρωπαϊκό κράτος γεγονότα.

Με έντονο θυμό κατακρίνει την ανεπαρκή επιχειρησιακή ικανότητα των Ελληνικών Αρχών, να αποτρέψουν οπαδικές συμπλοκές στην πρωτεύουσα της χώρας, για τις οποίες είχαν εγκαίρως ειδοποιηθεί, τόσο από την Europol όσο και από τις Κροατικές αρχές. Αντιθέτως, τηρώντας στάση «διακριτικής παρακολούθησης», επέτρεψαν σε ογκώδη (100-200 άτομα), οργανωμένη και οπλισμένη ομάδα σεσημασμένων εγκληματιών, χούλιγκαν της ομάδας Ζάγκρεμπ Ντιναμό, να διασχίσει τις περιφέρειες Ηπείρου, Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, να καταλήξει στην Αττική και να εκδηλώσει την εγκληματική της δράση. Χωρίς να τους σταματήσει κανείς.

Είναι η επιτομή της κατάλυσης του Κράτους. Οι ευθύνες βαραίνουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την Κυβέρνηση και η απομάκρυνση χαμηλόβαθμων αξιωματικών συνιστά μόνο μια άνευ ουσίας απόπειρα επικοινωνιακής διαχείρισης. Το πρόβλημα είναι πολύ βαθύτερο και συνολικό.

Το Βολτ κατακρίνει την επιχειρησιακή αναποτελεσματικότητα του κρατικού μηχανισμού να διαφυλάξει την ασφάλεια των πολιτών, αναγνωρίζοντας βεβαίως ότι υπάρχουν ικανά και καταρτισμένα στελέχη, και ρίχνει την ευθύνη της απαξίωσης αυτών, αλλά και συνολικότερα των Σωμάτων Ασφάλειας, στην πολιτική ηγεσία.

Σαφώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσφάτως ανέλαβε καθήκοντα και δεν είχε το χρόνο να διορθώσεις τις παραλείψεις και αστοχίες της προηγούμενης… κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Το ποδόσφαιρο πανευρωπαϊκά συχνά μετατρέπεται σε ασπίδα για περιθωριακά μορφώματα ανθρώπων που οδηγούνται από τα φτηνά ένστικτα της καταστροφής, των βανδαλισμών και των δολοφονιών, απαξιώνοντας τις αξίες και την δυναμική του ίδιου του αθλήματος και των παικτών, προπονητών και λοιπών στελεχών του. Η Ελλάδα και η Ευρώπη για την οποία ονειρεύεται, επιδιώκει και παλεύει το Βολτ Ελλάδας και Volt Europa δεν έχουν καμία σχέση με αυτές τις αποτρόπαιες εικόνες.

Απαιτεί την ουσιαστική νομοθετική θωράκιση απέναντι στην οπαδική βία και την τόνωση του αθλητικού φρονήματος μέσα από πραγματική στήριξη των αθλητικών σωματείων και των Ομοσπονδιών για να αντιμετωπιστούν οριστικά τα ναζιστικά μορφώματα και τακτικές που προάγουν τον χουλιγκανισμό, την μισαλλοδοξία και την βία στα νέα άτομα. Ταυτόχρονα και ευρύτερα, τονίζει τη σημασία ύπαρξης καταρτισμένων στελεχών του κρατικού μηχανισμού που λαμβάνουν τις επιτελικές αποφάσεις, σε όλη την αλυσίδα του οργανογράμματος (από την κυβέρνηση ως την αντίστοιχη εκτελεστική υπηρεσία), σε θέματα διοίκησης και πρόληψης/ διαχείρισης κρίσεων, με έντονο το αίσθημα καθήκοντος του κρίσιμου ρόλου που επιτελούν για την ασφάλεια της πατρίδας”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ