Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Δύο μεγάλα οδικά έργα στα Νότια θα λύσουν το κυκλοφοριακό

Δύο μεγάλα οδικά έργα στα Νότια αναμένεται να αλλάξουν την καθημερινότητα των πολιτών όχι μόνο όσων διαμένουν και εργάζονται στα συγκεκριμένα προάστια, αλλά όλου του Λεκανοπεδίου. Οι βασικοί στόχοι είναι δύο: αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος και μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Ένα από τα μεγάλα project που βρίσκεται σε εξέλιξη στο παραλιακό μέτωπο είναι η υπογειοποίηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος. Το έργο όταν παραδοθεί αναμένεται να βελτιώσει την πρόσβαση στο κέντρο της Αθήνας, στο λιμάνι του Πειραιά, αλλά και στο αεροδρόμιο.

Η υπόγεια διαδρομή θα έχει μήκος περίπου 1,3 χλμ., θα ξεκινά από την παραλία Αλίμου και θα φτάνει έως και τη Μαρίνα του Αγίου Κοσμά. Οι λωρίδες ανά κατεύθυνση κυκλοφορίας θα είναι τρεις, με μέγιστο όριο ταχύτητας τα 70 χλμ./ώρα. Με την ολοκλήρωσή της υπογειοποίησης θα καταργηθεί ένα επίγειο τμήμα της λεωφόρου όπου υπάρχουν έξι φωτεινοί σηματοδότες μειώνοντας δραστικά την κυκλοφοριακή συμφόρηση που παρατηρείται στη λεωφόρο επί καθημερινής βάσης.

Ακολουθεί, ένα δεύτερο μεγάλο έργο, αυτό της Υπόγειας Σήραγγας της Ηλιούπολης. Η μελέτη του έργου βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο. Με την ολοκλήρωση της κατασκευής, η σήραγγα που θα περνά κάτω από τον αστικό ιστό και θα συνδέσει τον Καρέα με το Ελληνικό με τον εκτιμώμενο χρόνο οδήγησης να μειώνεται στα μόλις 10 λεπτά της ώρας.

Η Σήραγγα Ηλιουπόλεως θα προσφέρει ταχύτερη πρόσβαση στον πόλο του Ελληνικού και θα συνδέσει την Περιφερειακή Υμηττού με τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης με το μήκος της να φτάνει στα τρία περίπου χιλιόμετρα. Θα ξεκινά από τα στρατόπεδα Σακκέτα και θα καταλήγει στη Λ. Βουλιαγμένης.

Διαβάστε επίσης: Λ. Αθηνών-Σουνίου: Μείωση τροχαίων 40% με διαχωρισμό ρευμάτων κυκλοφορίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ