Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Δήμος Ζωγράφου στο gov.gr

Την δυνατότητα παροχής στους δημότες του ψηφιακών υπηρεσιών μέσα από το σύγχρονο και ασφαλές περιβάλλον των Θυρίδων του gov.gr, δίνει ο Δήμος Ζωγράφου που συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 200 δήμους σε όλη την χώρα που έχουν ενταχθεί στο σύστημα.

Συγκεκριμένα, μετά την ένταξη των Δήμων Σοφάδων και Νότιας Κέρκυρας, στους 200 Δήμους που πλέον έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν ψηφιακές υπηρεσίες στους δημότες τους, είναι και ο Δήμος Ζωγράφου.

Τα πλεονεκτήματα του συστήματος της επικοινωνίας μέσα από ψηφιακές Θυρίδες είναι η επιτάχυνση και η απλοποίηση. Οι πολίτες μπορούν να παρακολουθούν την εξέλιξη του αιτήματός τους από την αίτηση μέχρι τη διεκπεραίωσή του. Ιδιαίτερα σημαντικά είναι τα οφέλη και για τη Δημόσια Διοίκηση, καθώς καταπολεμάται η γραφειοκρατία και μειώνεται σημαντικά η διακίνηση εγγράφων σε έντυπη μορφή.

Όσον αφορά στα οφέλη στην καθημερινότητα των πολιτών είναι ότι μπορούν, πλέον, να αιτούνται ψηφιακά μέσα από το gov.gr.
Η αίτηση πραγματοποιείται με απλό τρόπο, με την χρήση των κωδικών Taxisnet.
Υπηρεσίες που μέχρι σήμερα ο πολίτης μπορούσε να τις αιτηθεί ηλεκτρονικά από τα ΚΕΠ, όπως για παράδειγμα ληξιαρχικές πράξεις πριν το 2013, πλέον εξυπηρετούνται απευθείας από τους Δήμους με αποτέλεσμα τη δραστική μείωση του χρόνου αναμονής για τον πολίτη και την ανάγκη μετάβασης τους σε ΚΕΠ, μειώνοντας ταυτόχρονα τον φόρτο εργασίας του ανθρωπίνου δυναμικού που τα στελεχώνει.

Τέλος, υπηρεσίες που παρέχονται από τα ΚΕΠ με φυσική παρουσία οι οποίες απαιτούσαν δύο επισκέψεις, πλέον εξυπηρετούνται σε μια επίσκεψη δεδομένου ότι το πιστοποιητικό αποστέλλεται ψηφιακά από τον Δήμο στην προσωπική Θυρίδα του πολίτη (my.gov.gr).

Άμεσα είναι τα οφέλη και για τους υπηρετούντες στην δημόσια διοίκηση, αφού στα στελέχη των Δήμων, οι Θυρίδες του gov.gr προσφέρουν τέσσερις βασικές λειτουργίες που εξοικονομούν χρόνο και προσφέρουν μεγαλύτερη αποδοτικότητα, όπως:

-Υποδοχή και διεκπεραίωση αιτήσεων δημοτών από το gov.gr, με απάντηση στη Θυρίδα του πολίτη.
-Έκδοση πιστοποιητικών αρμοδιότητας των Δήμων χωρίς την ανάγκη φυσικών ή ηλεκτρονικών υπογραφών και σφραγίδων του Δήμου. Τα πιστοποιητικά αυτά έχουν τα χαρακτηριστικά ασφαλείας του gov.gr, είναι έγκυρα σε φυσική αλλά και σε ψηφιακή μορφή και είναι υποχρεωτικά αποδεκτά από τη Δημόσια Διοίκηση και από τους ιδιωτικούς φορείς.
-Αυτεπάγγελτη αναζήτηση και έκδοση πιστοποιητικών που είναι απαραίτητα σε διαδικασίες των Δήμων, έτσι ώστε να μην ζητείται η προσκόμιση τους από τους πολίτες.
Υποδοχή αιτήσεων μέσω των ΚΕΠ της χώρας με απάντηση στη Θυρίδα του πολίτη.

Αξίζει να αναφερθεί ότι μέχρι σήμερα, οι Δήμοι έχουν εξυπηρετήσει 226.939 υποθέσεις των δημοτών τους, μέσω των Θυρίδων του gov.gr.

Διαβάστε επίσης: Νέες ασφαλτοστρώσεις σε οδικούς άξονες της πόλης

Ειδήσεις από του Ζωγράφου στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ