Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_img

«Φθινοπωρινές Γιορτές» στην πόλη ξανά

Το Φεστιβάλ Πόλης «Φθινοπωρινές Γιορτές» του Δήμου Αγίου Δημητρίου επιστρέφει δυναμικά, παρουσιάζοντας ξεχωριστές συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο για όλους & όλες.

Και φέτος, τα παραδοσιακά σχήματα διαδέχονται σύγχρονοι και νέοι καλλιτέχνες, το θέατρο σκιών για τα παιδιά θα είναι διάσπαρτο σε πλατείες, γειτονιές και πάρκα σε ολόκληρη την πόλη για 12 απολαυστικές παραστάσεις Καραγκιόζη, από τους καραγκιοζοπαίχτες Τάσο Κώνστα, Ιωάννη Αθανασίου και την ομάδα ‘Σκιές & Γέλια’, ενώ οι θεατρικές παραγωγές του Διαδημοτικού Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, ανοίγουν την αυλαία του φεστιβάλ Πόλης ήδη από το Σάββατο 26 Αυγούστου.

«Σημαντική για ακόμα μια φορά θα είναι η συμμετοχή στο Φεστιβάλ Πόλης των τοπικών συλλόγων του Αγίου Δημητρίου: από τον Παλλεσβιακό Πολιτιστικό Σύλλογο, το Σύνδεσμο Απανταχού Αναφαίων, το Σύλλογο Κάτω Μεριάς Αμοργού «Αγία Παρασκευή», το Σύνδεσμο Απανταχού Κείων και το Σύλλογο Κρητών Αγίου Δημητρίου μέχρι τους Πόντιους της «Μαύρης Θάλασσας» και την Αδελφότητα Απανταχού Κραψιτών Αθηνών, όλοι τους επιφυλάσσουν μαγικές βραδιές» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Πλατεία Παναγούλη, Πάρκο Ασυρμάτου και το εμβληματικό Στρογγυλό Σχολείο “Τάκης Ζενέτος” είναι οι τρεις χώροι που θα φιλοξενήσουν:

➡ 5 μεγάλες συναυλίες
➡ 2 σπουδαίες θεατρικές παραστάσεις
➡ 4 μουσικοθεατρικές και μουσικοχορευτικές παραστάσεις
➡ 8 παραστάσεις Διαδημοτικού ερασιτεχνικού θεάτρου

Όπως σημειώνει ο Δήμος «Στο Φεστιβάλ της πόλης “Φθινοπωρινές Γιορτές” η είσοδος είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ, αλλά όπως πάντα ο Δήμος Αγίου Δημητρίου βάζει στον πυρήνα της δράσης του την αλληλεγγύη και υποδέχεται με ευγνωμοσύνη τις προσφορές των πολιτών σε τρόφιμα μακράς διάρκειας, σχολικά είδη και είδη καθαριότητας και ατομικής υγιεινής για τις ανάγκες των Κοινωνικών Δομών της πόλης. Για το Δήμο Αγίου Δημητρίου, η πολύπλευρη στήριξη της κοινωνίας είναι και ο μόνος τρόπος για να χτιστούν βιώσιμες και ανθεκτικές πόλεις. Το Φεστιβάλ Πόλης, στηρίζει τον καλλιτεχνικό κόσμο δημιουργώντας μια αλυσίδα αλληλεγγύης, εκκινώντας από το πολιτισμό και φτάνοντας στην έμπρακτη φροντίδα στο συνάνθρωπο».

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Πόλης «Φθινοπωρινές Γιορτές» ολόκληρο εδώ.

Ειδήσεις από τον Άγιο Δημήτριο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ