Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από ξενοδοχείο ενάντια στην εργοδοτική βία

Κινητοποίηση έξω από ξενοδοχείο της Αθήνας, επί της οδού Συγγρού, έκανε το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αττικής, με αφορμή τις καταγγελίες για βίαιη συμπεριφορά και σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος εργαζομένων. Στη διαμαρτυρία συμμετείχε και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), εκφράζοντας την αλληλεγγύη και την υποστήριξή της στις εργαζόμενες.

«Ασπίδα προστασίας χτίζουμε μαζί ενάντια στη βία την εργοδοτική», φώναξαν μέλη του Συνδικάτου και των Συλλόγων της ΟΓΕ, στέλνοντας μήνυμα ότι δεν πρόκειται να δείξουν καμία ανοχή στις κακοποιητικές και προσβλητικές συμπεριφορές, στα περιστατικά παρενόχλησης, στην εντατικοποίηση που τσακίζει τις εργαζόμενες. «Βία, παρενόχληση και τρομοκρατία, απάντηση θα πάρει η εργοδοσία», διαβεβαίωσαν.

Οι καταγγελίες έχουν κατατεθεί και στην Επιθεώρηση Εργασίας και έχει οριστεί συνάντηση στις 14 Σεπτεμβρίου. Για εκείνη την ημέρα το Συνδικάτο καλεί σε κινητοποίηση στις 9.30 π.μ. έξω από το ΣΕΠΕ Καλλιθέας.

Με αφορμή την πολύμορφη βία σε βάρος των εργαζόμενων γυναικών στους χώρους εργασίας, το Συνδικάτο οργανώνει εκδήλωση την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα της ΟΓΕ (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος, 4ος όροφος).

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν η Αντιγόνη Μαυρομάτη, μέλος της κεντρικής διοίκησης του Συνδικάτου, η Χριστίνα Σκαλούμπακα, πρόεδρος της ΟΓΕ, η Κωνσταντίνα Τσότρα, ψυχολόγος και η Χαρά Μαρούλη, δικηγόρος.

Διαβάστε επίσης: Στο νοσοκομείο o Δημήτρης Κουτσούμπας για προληπτικούς λόγους

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ