Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024

Επίθεση Γ. Κωνσταντάτου στον Στ. Κασσελάκη για την προεκλογική εκδήλωση στους τάφους των Βενιζέλων

Επίθεση στον υποψήφιο για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη εξαπέλυσε ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, με αφορμή την εκδήλωση και φωτογράφηση του υποψηφίου για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ στους τάφους των Βενιζέλων για την προεκλογική του καμπάνια.

Ο κ. Κωνσνταντάτος χαρακτήρισε απαράδεκτη τη βεβύλωση ενός Εθνικού Ιερού Χώρου και συνέστησε «… πριν γίνουν ορισμένοι Πρόεδροι Κομμάτων ως Σωτήρες Αλεξιπτωτιστές σ αυτή τη Χώρα να διαβάσουν πρώτα την ιστορία της και να μάθουν πως οι τάφοι των Βενιζέλων στα Χανιά είναι Χώρος Ιερός και Εθνικός και όχι κομματικός για πολιτικές χαριτωμενιές και εξαγγελίες tik tok. Έλεος πια», συνέχισε ο δήμαρχος Ελληνικού -Αργυρούπολης, «όλα πρέπει να έχουν ένα όριο στην κακοποίηση της πολιτικής, ιδιαίτερα την ώρα που κάποιοι την υπηρετούμε με πείσμα, όραμα και έμπρακτη προσφορά στην κοινωνία και τον Άνθρωπο. Ντρέπομαι Ειλικρινά. Ως Εταίρος του Ιδρύματος Ελευθέριος Βενιζέλος συνυπογράφω την ανακοίνωση καταδίκη του καθώς και του Δήμου Χανίων!».

Τι λέει η ανακοίνωση

Κοινή ανακοίνωση με αποδέκτη τον Στέφανο Κασσελάκη εξέδωσαν ο Δήμος Χανίων και το Ίδρυμα Βενιζέλου.

«Οι Τάφοι των Βενιζέλων δεν είναι χώρος για κομματικές εκδηλώσεις», αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και ο Δήμος Χανίων.

«Ο χώρος των Τάφων των Βενιζέλων στον Προφήτη Ηλία στο Ακρωτήρι είναι ένας τόπος ιστορικής μνήμης με ισχυρούς συμβολισμούς, συνδέεται με κορυφαίες στιγμές της κρητικής ιστορίας, με τους αιματοβαμμένους αγώνες των Κρητικών για την ελευθερία και την ένωση με την Ελλάδα, επελέγη από τον ίδιο τον Ελευθέριο Βενιζέλο για τελευταία κατοικία του, ενώ σε αυτό το σημείο αναπαύεται και ο γιος του, Σοφοκλής.

Παρόμοια εκδήλωση κομματικού χαρακτήρα δεν έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στο παρελθόν στο σημείο αυτό. Ως έκφραση σεβασμού στην ιστορική μνήμη του κορυφαίου Έλληνα ηγέτη, το καθιερωμένο είναι η κατάθεση στεφάνου από πολιτικούς.

Η παρέμβαση αυτή δεν έχει επ’ ουδενί χαρακτήρα προσωπικής αιχμής εναντίον ενός υποψηφίου προέδρου σε μία εσωκομματική διαδικασία. Αποτελεί έκφραση ισχυρών επιφυλάξεων και της αγωνίας μας για ένα ξεχωριστό σημείο αναφοράς, εθνικής σημασίας, που προφανώς και πρέπει να υπερβαίνει στενά κομματικά όρια και προσωπικές στρατηγικές. Ιδιαίτερα σήμερα, σε μια εποχή που αναζητούνται πρότυπα και τα οράματα και οι παρακαταθήκες του Βενιζέλου εξακολουθούν να εμπνέουν».

Διαβάστε επίσης: «Πάρτι διαγωνισμών από τον ΕΔΣΝΑ», καταγγέλλει ο Γ. Σγουρός – Καλεί τον Ν. Χαρδαλιά να πάρει θέση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ