Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Εκατό άλογα στον Υμηττό εκπέμπουν SOS – Κίνδυνος να προκληθεί ατύχημα

Κίνδυνος να προκληθεί ατύχημα από άλογα που ζουν ανεπιτήρητα στον Υμηττό, καταγγέλλουν εθελοντές της ομάδα Help Horses at Ymittos. Όπως αναφέρουν, τα ζώα κινούνται ελεύθερα στους δρόμους του Κορωπίου σε κατοικημένες περιοχές κοντά σε σχολεία, προς αναζήτηση τροφής και νερού.

Η ομάδα Help Horses at Ymittos (@helphorses_ymittos) δημιουργήθηκε από τρεις εθελόντριες με σκοπό να διασωθούν τα 100 άλογα που ζουν εκεί υποσιτισμένα κάτω από άθλιες συνθήκες. Προειδοποιούν πως αν δεν γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες εκτός από τα ζώα, θα κινδυνεύσουν και ανθρώπινες ζωές καθώς τα άλογα κατεβαίνουν σε αγέλες σε κεντρικούς δρόμους και κοντά σε σχολεία.

Η ομάδα έχει κάνει ήδη τη μελέτη για το τι χρειάζεται προκειμένου να υπάρξει ένα οργανωμένο σχέδιο άμεσης δράσης για τη διάσωση των αλόγων. Συγκεκριμένα χρειάζονται:

  • Τροφή (μπάλες χόρτου τσαϊρι/τριφύλλι/σανοβρώμη – ελάχιστη ανάγκη 650 κιλά την εβδομάδα).
  • Νερό με υδροφόρες (ελάχιστη ανάγκη 37 κυβικά την εβδομάδα).
  • Μία δεξαμενή νερού (minimum 10 κυβικά).

Ιππίατρους για να αναλάβουν τους ευνουχισμούς (στειρώσεις). Η αμοιβή του ιππιάτρου είναι περίπου 400 ευρώ συν ΦΠΑ ανά ευνουχισμό. Οι ευνουχισμοί πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα πριν αυξηθεί ο πληθυσμός των αλόγων.

«Έχουμε ήδη συγκεντρώσει στοιχεία από ανθρώπους που ενδιαφέρονται να υιοθετήσουν και μπορούμε να διαχειριστούμε το κομμάτι της υιοθεσίας όταν φτάσουμε σε αυτό το σημείο με όλες τις προϋποθέσεις για την ευζωία των αλόγων, διότι μιλάμε για δεσποζόμενα ανεπιτήρητα ιπποειδή (και ανεκπαίδευτα ιπποειδή), τα οποία είναι προσεγγίσιμα από των άνθρωπο και σιτίζονται από άνθρωπο. Με την ομάδα που έχει τις γνώσεις στα ανεκπαίδευτα ιπποειδή (την οποία σχεδόν την έχουμε ολοκληρώσει) μπορούμε να κάνουμε τους ευνουχισμούς και ό,τι άλλο απαιτείται», σημειώνουν.

Οι εκπρόσωποι της ομάδας ζητούν από τους αρμόδιους, οι οποίοι έχουν λάβει γνώση από το 2021, να επανεξετάσουν το νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με τα ιπποειδή, όπως έχει ζητηθεί από τα φιλοζωικά σωματεία τα οποία επί δεκαετίες ασχολούνται με ανάλογες υποθέσεις.

Διαβάστε επίσης: 24ωρες περιπολίες από τον ΣΠΑΥ στον Υμηττό

Ειδήσεις από την Επικαιρότητα στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ