Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Γέμισε η παραλία του Μπάτη για τα ΦΑΛΗΡΙΚΑ

Το αδιαχώρητο επικράτησε στην παραλία του Μπάτη στο Παλαιό Φάληρο, όπου ξεκίνησαν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις «ΦΑΛΗΡΙΚΑ ‘23» το πρώτο τριήμερο του Σεπτέμβρη.

Στην υπαίθρια σκηνή του Μπάτη, στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, η αυλαία των μουσικοθεατρικών παραστάσεων της σεζόν, άνοιξε την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου, με τη συναυλία: “Σε ευχαριστώ Λουκιανέ”.

Η μαζική προσέλευση του κοινού, που έσπευσε να απολαύσει το αφιέρωμα και να ακούσει μεγάλες επιτυχίες του τραγουδοποιού, τις οποίες ερμήνευσαν η Μαρία Κηλαηδόνη, η Πέννυ Μπαλτατζή και ο Μανώλης Φάμελλος.

Όπως σημείωσε ο δήμαρχος Π. Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, ο οποίος καλωσόρισε κατοίκους, δημότες και επισκέπτες της πόλης στο κορυφαίο Φαληριώτικο πολιτιστικό Φεστιβάλ, που διοργανώνουν ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου και το Πολιτιστικό και Αθλητικό κέντρο: «Οι συναυλίες του Λουκιανού και, ειδικά, “Το Πάρτι στη Βουλιαγμένη’” το 1983, έχουν περάσει στην ιστορία της ελληνικής μουσικής σκηνής, ως το “ελληνικό Woodstock”.

Το Σάββατο μικροί και μεγάλοι φίλοι του Φεστιβάλ παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση “Γρανίτα από λεμόνι”, ενώ το stage του Μπάτη γέμισε μελωδίες και μουσικές την Κυριακή το βράδυ, με την καλλιτεχνική συναυλία “Τα τραγούδια που αγαπήσαμε”.

Ο Μπάμπης Τσέρτος, η Νάντια Καραγιάννη και ο Νίκος Καραγιάννης παρέσυραν σε ένα νοσταλγικό ταξίδι το κοινό που τραγούδησε μαζί τους.

Χιλιάδες θεατές τραγούδησαν, χόρεψαν, διασκέδασαν, στέλνοντας το μήνυμα, ότι ο θεσμός των Φαληρικών είναι για τον Φαληριώτη και τη Φαληριώτισσα μία αναζωογονητική πνοή, στο καθορισμένο ραντεβού του Σεπτεμβρίου.

Όπως σχολίασε και ο πρόεδρος του ΠΟ.Α.ΚΕ Μιχάλης Κουμεντάκος: «Η συναυλία της Κυριακής δικαίωσε τον τίτλο της γιατί ήταν γεμάτη από τραγούδια που αγαπήσαμε πολύ, γι’ αυτό και ο κόσμος δεν σταμάτησε να τραγουδάει σε όλη τη διάρκειά της».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ