Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Φεστιβάλ για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών

Διήμερο για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών διοργανώνει στα μέσα Σεπτεμβρίου ο Δήμος Βύρωνα, συμμετέχοντας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας. Έτσι, την Παρασκευή 15 και την Κυριακή 17 Σεπτέμβρη, η οδός Ταταούλων μπροστά από τα σχολεία κλείνει και αποδίδεται στους μαθητές.

Ειδικότερα, το μεσημέρι της Παρασκευής ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός ώστε τα παιδιά με ασφάλεια να μπορούν να μετακινηθούν προς το σπίτι τους πεζή ή με το ποδήλατο, συνοδεία μουσικής. Την Κυριακή ο δρόμος κλείvει από νωρίς το πρωί, προκειμένου γνωστοί Έλληνες street artists να ζωγραφίσουν τις διαβάσεις, υλοποιώντας ένα μεγάλο έργο asphalt art και μια τοιχογραφία, ενώ ταυτόχρονα θα υπάρχουν εκπαιδευτικά διαδραστικά παιχνίδια με θέμα την κυκλοφοριακή αγωγή, workshops και facepainting.

Το φεστιβάλ θα κλείσει με μια συναυλία στο δρόμο ενώ ανάμεσα στους συμμετέχοντες θα κληρωθούν δύο ποδήλατα.

Στο Φεστιβάλ που χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το Πράσινο Ταμείο, η τέχνη και η οδική ασφάλεια συναντώνται, καθώς επίσημες μελέτες δείχνουν ότι η τέχνη στην άσφαλτο και οι τοιχογραφίες δρόμου μπορούν να μειώσουν σημαντικά το ποσοστό των τροχαίων ατυχημάτων, αφού οι οδηγοί μειώνουν την ταχύτητα και βρίσκονται σε μεγαλύτερη εγρήγορση. Τα παιδιά, από την άλλη πλευρά αποκτούν κυκλοφοριακή αγωγή και αντιλαμβάνονται τα οφέλη της μετακίνησης στην πόλη με πιο βιώσιμους τρόπους.

Διαβάστε επίσης: Προετοιμασία των σχολείων για το πρώτο κουδούνι της χρονιάς

Ειδήσεις από τον Βύρωνα στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ