Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Ρεφλεξολογία vs Άγχους σε εκδήλωση του Δήμου

Ανάλυση του άγχους και πως μπορεί η ρεφλεξολογία να βοηθήσει στην αντιμετώπισή του, έκαναν οι ειδικοί που συμμετείχαν στην εκδήλωση του Δήμου Βύρωνα. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου σε συνεργασία με το Σωματείο Επαγγελματιών Ρεφλεξολόγων. Σε αυτή μίλησε, μεταξύ άλλων, η επισκέπτρια Υγείας, Βασιλική Παναγιωτακοπούλου.

Στην συνέχεια οι συμμετέχοντες, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια εισήγηση από τη ρεφλεξολόγο, Αναστασία Δέδε κατά την διάρκεια της οποίας μεταξύ άλλων ανέφερε: «Άγχος ονομάζουμε ένα διάχυτο, δυσάρεστο, συχνά ασαφές συναίσθημα που εκδηλώνεται με φόβο, ένταση, αγωνία, ανησυχία, στεναχώρια, αναποφασιστικότητα, αίσθηση ότι κάτι κακό θα συμβεί κ.ά. Οι συνέπειες του άγχους είναι δυσάρεστες τόσο για την σωματική όσο και την ψυχική υγεία και πρέπει να μάθουμε να το αντιμετωπίζουμε. Η Ρεφλεξολογία είναι μια εξαιρετικά αποτελεσματική μέθοδος για να επιφέρει στον οργανισμό την τόσο πολύτιμη βαθιά χαλάρωση, που έχει ανάγκη, που χρειάζεται».

Στο τέλος της εκδήλωσης, η ρεφλεξολόγος εξήγησε ότι υπάρχουν σημεία στις παλάμες μας που μπορούμε να πιέσουμε για να ανακουφιστούμε από το άγχος. Αυτά τα αντανακλαστικά σημεία είναι εύκολα προσβάσιμα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν όποτε το χρειαζόμαστε για να επαναφέρουμε την ηρεμία στον εαυτό μας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, συμμετείχαν 30 άτομα, τα οποία, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους ρεφλεξολόγους και να απολαύσουν μια 15λεπτη εφαρμογή στα πέλματά τους.

Η κοινή παραδοχή όλων των συμμετεχόντων, ότι μετά από μια συνεδρία Ρεφλεξολογίας, νιώθουν ήρεμοι, χαλαροί και ίσως έχουν ένα αίσθημα ευφορίας, είναι μια ισχυρή επιβεβαίωση της αποτελεσματικότητας αυτής της θεραπείας.

Στην εκδήλωση παρέστη η Πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Ρεφλεξολόγων Βάλια Καραβά.

Διαβάστε επίσης: Η καθαριότητα της πόλης αλλάζει επίπεδο με νέα οχήματα

Ειδήσεις από τον Βύρωνα και την Υγεία στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ