Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

«Σεπτεμβριανά 1955 – Απελάσεις 1964: «Η επόμενη μέρα»: Εκδηλώσεις μνήμης και τέχνης του Δήμου

«Σεπτεμβριανά 1955 – Απελάσεις 1964: «Η επόμενη μέρα» είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που διοργανώνει ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου σε συνεργασία με την εθελοντική ομάδα «ΡΩΜΗΩΝ ΠΡΑΞEIΣ» και τον Σύλλογο Φίλων της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής  την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:30 στο Ίδρυμα Ευγενίδου (Λ. Συγγρού 387).

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο πρέσβης ε.τ Αλέξης Αλεξανδρής, τον συντονισμό της θα έχει ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στην Κων/πολη κ. Γιάννης Μανδαλίδης.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα και θα γίνει η βράβευση των νικητών του εικαστικού διαγωνισμού με θέμα «Σεπτεμβριανά ΄55 & Απελάσεις ΄64» που διοργανώθηκε από τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου και την ομάδα «Ρωμηών Πράξεις».

Τα έργα όλων των συμμετεχόντων στον εικαστικό διαγωνισμό θα εκτεθούν στο φουαγιέ του πρώτου ορόφου του Ιδρύματος Ευγενίδου, ενώ στην έκθεση αυτή, με τον τίτλο «Η επόμενη μέρα», λαμβάνουν μέρος -τιμής ένεκεν- καταξιωμένοι ζωγράφοι και εικαστικοί, όπως οι Στ. Βατανίδης, Θ. Δαυλός, Χρ. Παλάντζας, Ν.Γ. Παπουτσίδης, Κ. Γεωργίου και ο Α.Finch.

Παράλληλα, θα λειτουργεί έκθεση με πρωτοσέλιδα ελληνικών, τουρκικών και κυπριακών εφημερίδων που κυκλοφόρησαν τις μέρες που ακολούθησαν τα δραματικά γεγονότα του Σεπτεμβρίου του 1955 και θα προβάλλεται οπτικοακουστικό υλικό από το ιστορικό αρχείο της ΕΡΤ και τα αρχεία των «Ρωμηών Πράξεις».

Η έκθεση ακολούθως θα παρουσιαστεί από τις 22 έως τις 29 Σεπτεμβρίου στον Πολυχώρο του Δημαρχείου Παλαιού Φαλήρου και θα πλαισιωθεί με ποικίλες παράλληλες εκδηλώσεις.

Διαβάστε επίσης: Εξήντα οκτώ χρόνια από το φονικό πογκρόμ στον Ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης

Ειδήσεις από το Παλαιό Φάληρο και την Καλλιθέα στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ