Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
spot_img

Αρχίζει το 1ο Εκπαιδευτικό Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων στη Βίλα Ζωγράφου

Εργαστήρια για μικρούς δημιουργούς, ποικίλες δράσεις και φυσικά πολύ διασκέδαση περιλαμβάνει το 1ο Εκπαιδευτικό Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων E-KIDS, που διοργανώνεται από τον Δήμο Ζωγράφου σε συνεργασία με την Animation Hellas.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα υλοποιηθούν για παιδιά ηλικίας 6 με 9 ετών, 2 εργαστήρια διάρκειας δύο ωρών, τα οποία τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, και θα διεξαχθούν από εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς του χώρου του Ελληνικού Animation, στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου, καθώς και το διήμερο 30 Σεπτεμβρίου και 1η Οκτωβρίου, στη Βίλα Ζωγράφου.

Κάθε Workshop θα έχει διαφορετικό θέμα όπως: Προστατεύουμε τα δάση, Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, Ευρώπη, Οι Φίλοι μας τα Ζώα κλπ., όπου τα παιδιά θα δημιουργήσουν μια μικρή ταινία με ήρωες τους χαρακτήρες της σειράς “Πανδώρα και Πλάτωνας, The Magic Birds”.

Τα workshops αναφέρονται κάθε φορά σε διαφορετική τεχνική του animation και στόχος είναι – εκτός από το εκπαιδευτικό μέρος του εργαστηρίου – να μπορεί το κάθε παιδί, να βγει από την αίθουσα με ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα, δηλαδή μια σχεδιασμένη εν δυνάμει ταινιούλα από το ίδιο το παιδί.

Η συμμετοχή των παιδιών είναι διαδραστική και οι γνώσεις που θα πάρουν μέσα από αυτό το καλλιτεχνικό παιχνίδι, θα τους είναι χρήσιμες ακόμη και στον επαγγελματικό τους προσανατολισμό.

Ειδήσεις από του Ζωγράφου στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ