Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_img

Γιάννης Φωστηρόπουλος στην «Α»: «Πιστεύω στη δυναμική της Αθηναϊκής Ριβιέρας»

«Μπορούμε πλέον να μιλάμε για ένα από τα μεγαλύτερα τεχνικά προγράμματα στην ιστορία της πόλης», τονίζει για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, επικεφαλής της «ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ», Γιάννης Φωστηρόπουλος, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΑΜΑΡΥΣΙΑ και στην Έλενα Φυντανίδου. Όπως δηλώνει, η δημοτική Αρχή εργάζεται συστηματικά και μεθοδικά, δίχως εκπτώσεις και υποχωρήσεις, με αδιαπραγμάτευτη προσήλωση στο όραμά της για να έχει το Παλαιό Φάληρο τη θέση που του αξίζει στην κοσμογονία των μεγάλων αλλαγών που συντελούνται στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Κύριε Φωστηρόπουλε, ποια τα προβλήματα της πόλης σας, τι καταφέρατε την τετραετία που μας πέρασε και τι πρέπει να βελτιωθεί;

Την τετραετία που πέρασε, δουλέψαμε σκληρά ώστε να υποβάλουμε ώριμες προτάσεις έργων προκειμένου να απορροφήσουμε το ταχύτερο δυνατό κονδύλια και να υλοποιήσουμε όλα αυτά τα έργα που είναι σε εξέλιξη. Το αποτέλεσμα είναι ότι μπορούμε πλέον να μιλάμε για ένα από τα μεγαλύτερα τεχνικά προγράμματα στην ιστορία της πόλης. Το Παλαιό Φάληρο σήμερα είναι ένας σύγχρονος Δήμος. Ενδεικτικά αναφέρω την ανανέωση του στόλου της καθαριότητας με νέα υπερσύγχρονα μηχανήματα, την ανακατασκευή και ανακαίνιση παιδικών χαρών, των παιδικών σταθμών και των σχολείων μας, την ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού οδοφωτισμού με φωτιστικά τύπου LED, τις αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις, την ανάπτυξη του αθλητισμού με τη διαρκή ανακαίνιση γηπέδων και των υποδομών του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου, την διάθεση νέων καινοτόμων ψηφιακών υπηρεσιών στους πολίτες διευκολύνοντας τις συναλλαγές τους με τον Δήμο, κ.α. Επίσης την ανανέωση με νέους κάδους (απορριμμάτων και ανακύκλωσης) αλλά και τον καλύτερο προγραμματισμό των εργασιών των υπηρεσιών Καθαριότητας, Πρασίνου & Περιβάλλοντος, ώστε σήμερα που μιλάμε η πόλη να είναι πραγματικά καθαρή και περισσότερο πράσινη. Παράλληλα, αναπτύξαμε το δίχτυ κοινωνικής προστασίας στους αδύναμους συμπολίτες μας, δώσαμε βάρος στην καθημερινότητα με τις κοινωνικές μας δομές όπως ακριβώς είχαμε δεσμευτεί και αποδείξαμε ότι σε κάθε κρίση, κρατάμε την κοινωνία όρθια και κάνουμε πράξη την δέσμευση μας για δράσεις ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, που αποτελούν πρότυπο κοινωνικής συνοχής και συμπεριφοράς.

Ποιες οι προτεραιότητές σας την επομένη των εκλογών;

Το βάρος μας για το επόμενο διάστημα δίνεται στην δίχως αποκλίσεις εκτέλεση του τεχνικού μας προγράμματος που προβλέπει παρεμβάσεις μικρές και μεγάλες καθώς και εμβληματικά έργα όπως την ανακαίνιση του κτιρίου του Φλοίσβου, την κατασκευή του υπόγειου χώρου στάθμευσης (parking) στο Πάρκο του Φλοίσβου και φυσικά την ανάπλαση της παραλίας μας η οποία ξαναβρίσκει την παλιά της αίγλη με τις νέες υποδομές που διευκολύνουν την πρόσβαση και την αναψυχή για τους λουόμενους και τους επισκέπτες της πόλης. Με πυξίδα τον μακρόπνοο σχεδιασμό και εφόδιο την ουσιαστική προετοιμασία θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση όλων αυτών που έχουμε σχεδιάσει. Εργαζόμαστε συστηματικά και μεθοδικά, δίχως εκπτώσεις και υποχωρήσεις, με αδιαπραγμάτευτη προσήλωση στο όραμά μας για να έχει το Παλαιό Φάληρο τη θέση που του αξίζει στην κοσμογονία των μεγάλων αλλαγών που συντελούνται στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Ενόψει των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου γιατί οι δημότες να σας στηρίξουν; Γιατί να επιλέξουν τον Γιάννη Φωστηρόπουλο;

Σε όλη την τετραετία λειτουργήσαμε με ευελιξία, εφαρμόσαμε καινοτόμες ιδέες και καλές πρακτικές, επενδύσαμε στο Παλαιό Φάληρο, εμπιστευτήκαμε το στελεχιακό δυναμικό του Δήμου μας, ενεργοποιήσαμε τις ζωογόνες δυνατότητες των φορέων της πόλης μας, αξιοποιήσαμε την πρόθεση και την διάθεση των εθελοντών μας και τα καταφέραμε! Καταφέραμε, σαν Δημοτική Αρχή με σωστό προγραμματισμό και παρά τις δυσκολίες, να εξασφαλίσουμε χρηματοδοτήσεις που εκτόξευσαν τον προϋπολογισμό του Δήμου μας, υλοποιώντας σύγχρονα τεχνικά έργα υποδομών και ανάπλασης. Όλα αυτά κρίνονται και αξιολογούνται από τους δημότες και είμαι σίγουρος ότι στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου η εντολή να συνεχίσουμε το έργο μας ως Δημοτική Αρχή Παλαιού Φαλήρου θα είναι και καθαρή και σαφής.

Πως θέλετε να δείτε την πόλη σας στο τέλος της πενταετίας;

Είμαστε μια ευλογημένη περιοχή με το συγκριτικό μας πλεονέκτημα να είναι το παραλιακό μας μέτωπο. Οι Φαλήριώτες έχουν την τύχη, να μπορείς να καθίσεις στο μπαλκόνι σου απολαμβάνοντας τον Σαρωνικό, ενώ έχεις τη δυνατότητα σε πέντε λεπτά να βρίσκεσαι δίπλα στη θάλασσα. Εγώ πιστεύω στην δυναμική της Αθηναϊκής Ριβιέρας και θα ήθελα να δω τα νότια προάστια με μια ισόρροπη ανάπτυξη που θα ξεκινάει από τον Πειραιά και θα φτάνει τουλάχιστον μέχρι τη Βουλιαγμένη, όπου ο επισκέπτης θα μπορεί να βλέπει μια διαδρομή με οργανωμένες παραλίες, μαγαζιά με τουριστική ανάπτυξη, με ελεύθερους χώρους πρόσβασης αναψυχής και γενικώς να υπάρχει μια ισόρροπη ανάπτυξη. Και φυσικά το Παλαιό Φάληρο σε αυτή την δυναμική εξέλιξη, να έχει την θέση που του αναλογεί και του αρμόζει. Σε αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε συστηματικά και μεθοδικά με ορίζοντα τις επόμενες γενιές και όχι τις εκλογές, δίχως εκπτώσεις και υποχωρήσεις. Η παράταξή μας «ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ» έχει αποδείξει ότι αντέχει στον χρόνο, εξελίσσεται και εμπλουτίζει διαρκώς, με εναλλακτικούς τρόπους, τη δημόσια ευθύνη. Τρόπους που έχουν ως βασικό κριτήριο την αποτελεσματικότητα και πάνω από όλα, προτάσσουν τον δημότη και τις ανάγκες του. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε πάντα με πάθος και αγάπη για αυτό που κάνουμε και, κυρίως, με την ίδια αυστηρή προσήλωση στον απώτερο στόχο που είναι η ανάπτυξη και ευημερία της πόλης και των πολιτών μας.

Ειδήσεις από την Αυτοδιοίκηση στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ