Τρίτη, 28 Νοεμβρίου, 2023

Δεκάδες δημότες εξετάστηκαν δωρεάν για οστεοπόρωση

Αθρόα ήταν η προσέλευση των πολιτών που έκαναν την δωρεάν προληπτική εξέταση οστεοπόρωσης την οποία παρείχαν ο Δήμος Ζωγράφου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα, τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ζωγράφου και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων.

Συγκεκριμένα, στις 20 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας σε πάνω από 100 άτομα και προσφέρθηκε συμβουλευτική από τον κύριο Στάγια Ευάγγελο, γενικό ιατρό. Όλες οι εξετάσεις εκπονήθηκαν με βάση τα μέτρα προστασίας που νομοθετούνται, τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των αρμόδιων φορέων, όπως κάθε φορά επικαιροποιούνται και ισχύουν.

Το παρών στη διάρκεια των εξετάσεων έδωσε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας και Παιδικών Σταθμών, Ρένα Χαλκιαδάκη, η οποίας εξέφρασε τις ευχαριστίες της στον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας “Πεταλούδα”, στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και στον επιβλέποντα γιατρό για την άριστη συνεργασία και τόνισε: «Τέτοιες πρωτοβουλίες συμβάλλουν καίρια στην ενημέρωση και την πρόληψη. Οι συνεργασίες αυτές είναι επιβεβλημένες και εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ότι αγκαλιάζονται θερμά από τον κόσμο».

Η κα Μέµη Τσεκούρα, πρόεδρος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα μετέφερε τηλεφωνικά τον χαιρετισμό της σε όλους τους συνδιοργανωτές, υπογραμμίζοντας: «Στην 20ετή δράση του συλλόγου, έχουμε προσφέρει αδιάκοπα και µε τον απαιτούμενο σεβασμό στους ασθενείς και στους συμπολίτες µας τις υπηρεσίες µας, είτε αυτοί βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στις πιο απομονωμένες περιοχές και αυτό είναι κάτι που σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε, γιατί για εμάς σημασία έχει η ποιότητα ζωής του πολίτη. Σας προσκαλώ να αδράξετε την ευκαιρία ύπαρξης του συλλόγου µας και να επωφεληθείτε από αυτή καθώς και να στηρίξετε τις δράσεις του».

Ο πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Είναι χαρά μας που συμπράττουμε μαζί με το Σύλλογο της Πεταλούδας σε τέτοιες αξιόλογες δράσεις όπως αυτή. Είναι κύρια προτεραιότητά μας η προαγωγή της υγείας όλων των δημοτών και συγχαίρουμε το Δήμο Μεγαρέων για τη σημαντική αυτή εκδήλωση προληπτικού ελέγχου της οστικής πυκνότητας, στέλνοντας έτσι το μήνυμα της αξίας της προληπτικής εξέτασης».

Διαβάστε επίσης: Δύο τόνοι ρούχα σε 1 χρόνο για την «Κοινωνική Ντουλάπα Skip»

Ειδήσεις από του Ζωγράφου στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ