Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ποδήλατα στη Γλυφάδα στην «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο»

Με ποδήλατα γέμισε το Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου το κέντρο της Γλυφάδας, ενώ εκατοντάδες κάτοικοι της πόλης συμμετείχαν στις εκδηλώσεις για την «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο».

Η εκδήλωση που ήταν μία πρωτοβουλία της Ολυμπιονίκη Φανής Χαλκιά πλαισιώθηκε από μουσική και την κλήρωση 24 ποδηλάτων σε ισάριθμους τυχερούς.

Παρών ο δήμαρχος της πόλης Γιώργος Παπανικολάου ο οποίος δήλωσε: «Είναι χρέος μας να συμβάλλουμε όλοι σε μια αλλαγή νοοτροπίας, βάζοντας το ποδήλατο στην καθημερινότητά μας και δημιουργώντας ασφαλείς διαδρομές στις πόλεις μας. Εμείς εδώ στη Γλυφάδα μας δημιουργούμε ολοκαίνουργιους ποδηλατοδρόμους μέσα σε καταπράσινες εκτάσεις και δίπλα στη θάλασσα. Περισσότερα ποδήλατα, σημαίνει λιγότερα αυτοκίνητα, μικρότερη ταλαιπωρία, καλύτερη υγεία και ποιότητα ζωής για όλους».

Από την πλευρά της ο Φανή Χαλκιά είπε: «Η χρήση του ποδηλάτου πρέπει να γίνει τρόπος ζωής, ειδικά σε περιοχές όπως τα νότια προάστια που ευνοεί ο χώρος αλλά και οι καιρικές συνθήκες. Είμαστε πολύ περήφανοι διότι η σημερινή εκδήλωση έχει διττό ρόλο, πέρα από την ενημέρωση του κόσμου, θα σταλούν και παιχνίδια στους μικρούς μαθητές της Θεσσαλίας».

Ανάμεσα στον κόσμο που δήλωσε παρών, ο Πύρρος Δήμας, ο Γιώργος Καραγκούνης, ο Γιώργος Γεροντιδάκης, ο Πάνος Μουζουράκης και η Αφροδίτη Σκαφίδα. Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, οι αντιδήμαρχοι Γλυφάδας Περικλής Δορκοφίκης, Λένα Δεναξά, Άννυ Καυκά, Μαίρη Μηλιαρέση, Γιάννης Σκαλτσάς και η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Δαφνούλα Χαρίση – Μπίλια.

Πέρα από τα ποδήλατα δόθηκαν πολλά πλούσια δώρα, όπως μηχανές Nespresso και άλλα, από τους χορηγούς της εκδήλωσης. Τα έσοδα από τους χορηγούς θα διατεθούν για την αγορά παιχνιδιών για τα νηπιαγωγεία και τους παιδικούς σταθμούς της Θεσσαλίας.

Διαβάστε επίσης: Η Γλυφάδα καμαρώνει για την παραλία της

Ειδήσεις από την Γλυφάδα στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ