Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_img

Ανδρέας Κονδύλης στην «Α»: «Μεγάλα έργα θα αλλάξουν ριζικά την ποιότητα ζωής στην πόλη»

Αποφασισμένος να συνεχίσει τη μάχη, που έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό, με στόχο να μπει ένα τέλος στην ανέγερση εξωφρενικά υψηλών οικοδομών στην πόλη, δείχνει ότι είναι ο δήμαρχος Αλίμου και επικεφαλής του συνδυασμού «Αγαπώ τον Άλιμο», Ανδρέας Κονδύλης. Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα ΑΜΑΡΥΣΙΑ και την Έλενα Φυντανίδου, μιλά για τα μεγάλα έργα που έχουν ήδη δρομολογηθεί τα οποία θα αλλάξουν ριζικά την ποιότητα ζωής στην πόλη.

Κύριε Κονδύλη, τι περιλαμβάνει η ατζέντα σας για την επομένη των εκλογών;

Να υλοποιήσουμε όσα ήδη έχουμε δρομολογήσει για την πόλη του Αλίμου. Καθώς καταφέραμε να φτάσει ο προϋπολογισμός του 2023 τα 74.000.000 ευρώ (ο μεγαλύτερος προϋπολογισμός που έχει γίνει ποτέ στην πόλη μας), κατέστη δυνατόν να χρηματοδοτηθούν έργα που θα αλλάξουν ριζικά προς το καλύτερο την ποιότητα ζωής στην πόλη. Τα έργα αυτά, αυτή τη στιγμή, είναι σε εξέλιξη ή υπό δημοπράτηση: Ριζική ανακαίνιση σχολικών μονάδων, αναβάθμιση οδικού δικτύου και βελτίωση οδικής ασφάλειας, ανέγερση νέου Κλειστού Γυμναστηρίου, ανέγερση νέου Παιδικού Σταθμού στο Άνω Καλαμάκι, ανέγερση νέου Δημαρχείου, Ποδηλατόδρομος και πεζόδρομοι, Πράσινη Πολιτιστική Διαδρομή, βιοκλιματικές αναβαθμίσεις σε δημοτικά κτήρια, επέκταση δικτύου αποχέτευσης ομβρίων στο Πανί κ.ά.
Έχουμε, ακόμα, σε εξέλιξη, τα «μεγάλα θέματα» του Αλίμου: δημιουργία κοιμητηρίου, αξιοποίηση των εκτάσεων που πήρε ο Δήμος Αλίμου μέσα στο πρώην Αεροδρόμιο, ανάπλαση και ανάδειξη της Μαρίνας Αλίμου, το Κτήμα Γερουλάνου και πολλά ακόμα. Όλα αυτά τα έχουμε «ωριμάσει», αλλά δεν τα έχουμε τελειώσει, καθώς πρόκειται για χρονοβόρα και πολύπλοκα σημαντικά ζητήματα.

Τι είναι αυτό που αγαπάτε περισσότερο στον Άλιμο;

Το φως κι η θάλασσα! Ο Άλιμος είναι μια αγκαλιά από φως και θάλασσα. Και μέσα σ’ αυτή την αγκαλιά βρίσκονται οι δικοί μου, οι φίλοι μου, το σχολείο που πήγα μικρός, οι δρόμοι που αγάπησα… Αλλά τον αγαπάω τον Άλιμο και γι’ αυτό που είναι σήμερα μετά από εννιά χρόνια σκληρής δουλειάς μας: μια όμορφη πόλη με όμορφους ανθρώπους!

Ποια είναι τα προβλήματα της πόλης σας; Τι χρήζει βελτίωσης;

Πρώτα απ’ όλα το θέμα του Κοιμητηρίου. Είναι πρωτάκουστο κι απαράδεκτο ο Δήμος Αλίμου να μην έχει δικό του νεκροταφείο εν έτει 2023! Μετά από πολλή προσπάθεια έχουμε φτάσει πιο κοντά από ποτέ στο να αποκτήσει ο Άλιμος το δικό του Κοιμητήριο. Στο νέο Προεδρικό Διάταγμα για τον Υμηττό, το Κράτος έχει προβλέψει διαδημοτικό Κοιμητήριο Αλίμου – Ηλιούπολης, στον χώρο περίπου που είναι σήμερα το ΚΥΤ Ηλιούπολης. Το ΠΔ είναι στο ΣτΕ προς επεξεργασία και ο στόχος μας είναι εντός της επόμενης θητείας να χωροθετηθεί οριστικά το Κοιμητήριο Αλίμου. Έπειτα, πρέπει να ολοκληρωθεί το αντιπλημμυρικό έργο της οδού Κανάρη. Το μεγάλο αυτό έργο (7.500.000 €) ξεκίνησε από την Περιφέρεια Αττικής το 2019, έπειτα από Μελέτες του Δήμου. Οι εργασίες προχώρησαν πολύ αργά (λόγω αρχαιολογικών ευρημάτων) και το 2023 η Σύμβαση Εργολαβίας διαλύθηκε. Ο Δήμος Αλίμου έχει ζητήσει από την Περιφέρεια Αττικής να επανεκκινήσει άμεσα το έργο, αναθέτοντας στον επόμενο κατά σειρά μειοδότη εργολάβο την ολοκλήρωση του έργου, όπως προβλέπεται από τον Νόμο. Επίσης, πρέπει να σταματήσουν οι εξωφρενικά ψηλές οικοδομές και η καταχρηστική δόμηση, που οδηγεί σε πρωτόγνωρα μεγάλα κτήρια, παράταιρα με την πολεοδομική φυσιογνωμία του Αλίμου, υποβαθμίζοντας το περιβάλλον. Ήδη έχουμε πάρει πρωτοβουλίες για το θέμα αυτό και εκκρεμεί να αποφανθεί το ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα του νόμου, που επιτρέπει τη δόμηση αυτής της μορφής.

Σε πέντε χρόνια από σήμερα, πως θέλετε να δείτε τον Άλιμο;

Θέλω να δω τον Άλιμο να είναι μια πόλη σύγχρονη, έξυπνη, πράσινη και βιώσιμη, που θα έχει αξιοποιήσει το πλούσιο αρχαίο παρελθόν της και τις φυσικές ομορφιές της, έχοντας καταστεί πόλος έλξης επισκεπτών, γεγονός που συνεπάγεται την αναζωογόνηση της τοπικής οικονομίας. Μια πόλη ευχάριστη και με ευημερία για τους κατοίκους της, με πολιτισμό και υψηλή ποιότητα ζωής. Μια πόλη που θα διευκολύνει κάθε μέρα τους πολίτες της και θα τους κάνει περήφανους και ευτυχείς!

Ειδήσεις από τον Αλιμο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ