Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
spot_img

Προχωράει το Μετρό που θα ενώνει το ΚΠΙΣΝ με την Αθήνα

Νέες γραμμές του Μετρό έρχονται στα Νότια Προάστια. Ένα από τα πιο σημαντικά έργα είναι η επέκταση της γραμμής 1, με νέο κλάδο προς Καλλιθέα, μέχρι το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Ο νέος κλάδος της γραμμής 1 «Θησείο-Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)», θα είναι υπόγειος, διαθέτοντας τα πιο σύγχρονα χαρακτηριστικά ενός έργου Μετρό.

Στην Ελληνικό Μετρό έχει ξεκινήσει προ διετίας η ωρίμανση του έργου, καθώς απαιτούνται πολλές διαφορετικές μελέτες για να φτάσουμε στην δημοπράτηση.

Στον νέο κλάδο της γραμμής 1 του Μετρό, (Γραμμή 1Β), έχει ήδη προχωρήσει η μελέτη χάραξης και έχουν χωροθετηθεί οι σταθμοί, ενώ έχει ολοκληρωθεί η συγκοινωνιακή μελέτη.
Ο προϋπολογισμός του έργου έχει αρχικά εκτιμηθεί σε περίπου 400 εκατ. ευρώ. Ο σταθμός «Θησείο» θα είναι κοινός για τις δύο γραμμές. Στη συνέχεια η νέα γραμμή θα κινείται υπόγεια σε όλη τη διαδρομή προς «Καλλιθέα». Παράλληλα, έχουν χωροθετηθεί οι σταθμοί «Χαμοστέρνας», «Πλατεία Δαβάκη», «Λόφος Φιλαρέτου» και ΚΠΙΣΝ. Ο νέος αυτός κλάδος θα ενώσει το ΚΠΣΙΝ με το δίκτυο Μετρό της Αθήνας, και συνάμα θα εξυπηρετήσει τις πυκνοκατοικημένες περιοχές Πετραλώνων και Καλλιθέας, τερματίζοντας στο ΚΠΙΣΝ.

Ειδήσεις από τον Δήμο Καλλιθέας στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ